19 / 04 / 2024

Antalya Adrasan'daki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Antalya Adrasan'daki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Anlatya Adrasan'da kaçak binalar yıkılmaya başlandı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yıkıma devam edileceğini ve Adrasan'da kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ifade etti...



Antalya’nın Kumluca ilçe Belediyesi Adrasan’da Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen kaçak binaların yıkımını gerçekleştiriyor. Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre, kaçak yapılaşmayla mücadelenin süreceğini ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Adrasanımız’daki kaçak yapılar, hem bölgemizin korunması açısından hem de bütün planlı bir şekilde yapılanması açısından önemli bu nedenle ilk yapımızın yıkımını gerçekleştirdik’’ diye konuştu.

Çevresi orman ve dağlarla kaplı yaklaşık 2 kilometre kumsala ve bir denize sahip Kumluca ilçesinin bir köyü olan Adrasan'da kaçak yapılar yıkılıyor. Kumluca Belediyesi dün gerçekleştirdiği çalışmayla bölgede tespit edilen kaçak binaların yıkımı için harekete geçti.

KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Adrasan'ın yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği doğa harikası bir bölge olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, bölgede kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

Yıkıma devam edeceklerini belirten Köleoğlu şöyle konuştu:

"Adrasan'da daha önceden yapı kayıt belgeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edilmiş ve kaçak yapı statüsüne düşmüş olan Antalya Valiliğimizin emri ile Ocak 2020 tarihli ve 8755 sayılı resmi tebligatla Adrasan'daki kaçak yapı niteliğindeki yıkılmamış olan yerleri yıkımına devam ediyoruz.

Adrasanımız'daki kaçak yapılar, hem bölgemizin korunması açısından hem de bütün planlı bir şekilde yapılanması açısından önemli bu nedenle ilk yapımızın yıkımını gerçekleştirdik."

Bodrum’daki kaçak yapılar yıkılacak!

Kaçak yapılar böyle teşhir ediliyor!

 


Geri Dön