26 / 04 / 2024

Antalya Arena'ya gecikme cezası!

Antalya Arena'ya gecikme cezası!

Antalyaspor’un gelecek haftadan itibaren maçlarını oynayacağı yeni stadyumu, gecikme cezası ile karşı karşıya kaldı. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz konu hakkında açıklamalarda bulundu.



Antalyaspor’un gelecek haftadan itibaren maçlarını oynayacağı yeni stadyumu, gecikme cezası ile karşı karşıya kaldı. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz’un yaptığı açıklamaya göre, stadyumun teslimatının 192 gün gecikmesi sebebiyle yüklenici firmanın 7 milyon 626 bin TL para cezası yaptırımı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


İhale şartnamesine göre 14 Nisan 2015 tarihinde yapımının tamamlanması ve teslim edilmesi gereken stadyum, bu gecikmeyle günlük 40 bin TL’ye varan gecikme cezası ile karşı karşıya kaldı.


Cem Oğuz, “İhale şartnamesine göre her geciken gün için sözleşme bedelinin on binde beşi oranında gecikme cezası uygulanması hükmü bulunuyor. Geciken her gün için bu tutar 39.720 TL yapıyor. İhale kanununa göre bu cezanın uygulanması gerekir.” dedi.


Stadyumu yapan Akay İnşaat’ın proje müdürü Yaşar Aydın ise bu cezayı yalanlayarak, stadyum inşaatının uzamasına ilişkin sözleşme şartnamesindeki projede değişiklikler olduğunu ve bu yüzden üç dört aylık bir zaman kaybının yaşandığını belirtti. Sözleşmeye göre bu değişiklikler için eylül ayı ortasına dek ek süre uzatımı aldıklarını belirten Aydın, “Temel atıldığından bu yana ciddi proje değişiklikleri oldu. Bu yüzden yüklenici firmaya ek süre verildi. Şu an devir teslim prosedürleri oluyor. Proje tamamlandı ve geçici kabulü yapıldı. Ek süreye neden olan değişikliklere ise betonarme yapıdaki düzenleme ve onlarca kalemde yapılan değişiklikler neden oldu.” dedi.



Gerçek Gündem


Geri Dön