18 / 04 / 2024

Antalya Arena açılışı

Antalya Arena açılışı

Antalyaspor’un gelecek haftadan itibaren maçlarını oynayacağı yeni stadyumu, gecikme cezası ile karşı karşıya kaldı. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Antalya Arena'da ilk denemeler yapıldı!

Dünyada kendi enerjisini üreten en büyük stat olacak olan Antalya Arena'da ilk denemeler yapıldı. Silindirik biçimli stadın 10 bin 200 metrekarelik çatısında 5 bin 400 adet güneş paneli ve 60 adet inverter ünitesi kuruldu.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

Antalya Muratpaşa'da 11.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Antalya 3. Sulh Satış Memurluğu, Antalya Muratpaşa'da yer alan gayrimenkulü 11 milyon 951 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Serik'in yeni kreş ve gündüz bakımevi açılışa hazırlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'in Merkez Mahallesi'nde inşa edilen kreş ve gündüz bakımevi açılışa hazırlanıyor...

Antalya Elmalı Otogarı açılış için hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Elmalı Otogarı, açılış için sayıyor. Modern ve kullanışlı bir yapı olarak hizmete açılacak terminal 10 bin metrekarelik alana inşa edildi. 

Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatı tamam! Açılışa hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatını tamamladı. 10 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni terminal açılış için gün sayıyor.

Atakule GYO Antalya Muratpaşa parseli gayrimenkul değerleme raporu!

Atakule GYO'ya ait Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Haşim İşcan Mahallesi, 8989 ada, 16 parsel için hazırlatılan yıl sonu gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı. 

Antalya Muratpaşa'daki 206 riskli bina tehlike saçıyor!

İzmir, depremde kaybettiği canlara ağlıyor. Antalya ise tedirgin ve risk altında. Muratpaşa ilçesinde son 2 yılda 206 riskli bina tespit edildi. Ancak hiç bir önlem alınmadan yaşam devam ediyor.

Antalya Club Zigana Tatil Köyü ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli 18 Haziran'da açılıyor!

Tek-Art İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Antalya Club Zigana Tatil Köyümüz ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli'nin sezon açılış tarihi olarak 18 Haziran 2020 belirlendi. 

Antalya Muratpaşa'da evler zeminin göçmesiyle yana ve öne doğru yatmaya başladı! 

Antalya Muratpaşa'da 60'lı yıllarda kapatılan arıkların üzerine yapılan evler, yana ve öne doğru yatmaya başladı. Vatandaşlar, yıkılmak üzere olan evlerdeki vatandaşlar korkuyla yaşıyor...

Selinus Sahili imara açılıyor!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan doğal sit alanı statüs konumundaki Selinus Sahili yapılaşmaya açılıyor. Plajın koruma amaçlı imar planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi.

Antalya Muratpaşa'da 10.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Antalya 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, Antalya İl, Muratpaşa İlçe, Güzeloba Mahallesi 6963 ada, 5 parselde yer alan arsayı 10 milyon 341 bin 400 TL'ye satıyor...

Antalya Muratpaşa'da 5.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Kılınçarslan Mahallesi 105 Ada, 4 Parselde yer alan bahçeli iki evi 5 milyon 952 bin 680 TL'ye icradan satıyor...

Antalya Arena açılışı Haberi

Antalya Arena açılışı

Antalyaspor’un gelecek haftadan itibaren maçlarını oynayacağı yeni stadyumu, gecikme cezası ile karşı karşıya kaldı. İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz’un yaptığı açıklamaya göre, stadyumun teslimatının 192 gün gecikmesi sebebiyle yüklenici firmanın 7 milyon 626 bin TL para cezası yaptırımı ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


İhale şartnamesine göre 14 Nisan 2015 tarihinde yapımının tamamlanması ve teslim edilmesi gereken stadyum, bu gecikmeyle günlük 40 bin TL’ye varan gecikme cezası ile karşı karşıya kaldı.


Cem Oğuz, “İhale şartnamesine göre her geciken gün için sözleşme bedelinin on binde beşi oranında gecikme cezası uygulanması hükmü bulunuyor. Geciken her gün için bu tutar 39.720 TL yapıyor. İhale kanununa göre bu cezanın uygulanması gerekir.” dedi.


Stadyumu yapan Akay İnşaat’ın proje müdürü Yaşar Aydın ise bu cezayı yalanlayarak,...