28 / 03 / 2024

Antalya Muratpaşa'da 5.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya Muratpaşa'da 5.9 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Kılınçarslan Mahallesi 105 Ada, 4 Parselde yer alan bahçeli iki evi 5 milyon 952 bin 680 TL'ye icradan satıyor...



Antalya 6. İcra Dairesi tarafından Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Kılınçarslan Mahallesi 105 Ada, 4 Parselde yer alan bahçeli iki kargir ev 5 milyon 952 bin 680 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 13 Kasım 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. ANTALYA 6. İCRA DAİRESİ
2019/2835 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, 105 Ada, 4 Parsel, Kılınçarslan Mahallesinde bulunan taşınmaz, Parselasyon planına göre düzgün bir forma sahip değildir. Ulaşım parselin önüne kadar Asfalt yoldan ulaşım sağlanabilmektedir. Parselin çevresinde kale içindeki tarihi evler, konaklar, oteller gibi işyeri ve meskenlerin bulunduğu yerleşim ve güney kısımında da Karaalioğlu parkı bulunmaktadır. Parsel BAHÇELİ İKİ KARGİR EV niteliğinde olup fiili duruma göre parselin üzerinde bahçesinde mutfak ve 2 adet wc ve havuz bulunan etrafı duvarlar ile çevrili bodrum, zemin ve 1. kat mekanlarından oluşan yapı bulunmaktadır. Bodrum katta kiler ve depo kullanımı olup 54 m2'dir. Zemin kat 163 m2,1. kat 175m2 dir. Yapı dışında bahçede kalan müştemilatlar 56 m2 ( Wc= 8 m2, Alüminyum doğradan imal edilmiş tek katlı yapı= 28 m2, Havuz 20 m2) 'dir. Bahçede alüminyum doğrama+cam vitrin ile imal edilen çatısı trapez saç döşeli yaklaşık 28 m2 alanlı yapı bulunmaktadır. Yapının zemini seramik döşeli, doğramaları ahşap görünümlü alüminyum doğrama+cam, iç duvarlar tavana kadar seramik kaplı, tavan PVC asma tavandır. Bodrumda hol ve holün iki yanında 2 adet depo odası, Zemin kat girişte; antre, 2 oda, 1 eyvan, 1 mutfak ve wc-banyo, 1. katta antre, 2 oda , 1 eyvan ve 1 balkon ve WC-banyo mevcuttur. Bodruma inen iç merpen mermer, zeminlere karo mozaik döşeli, iç kapılar ahşaptır. Odalarda duvarlar alçı sıva üzeri boya, mutfak dolapları ahşap tezgahı mermer, zemin kaplamaları ahşap parke, kapılar ahşap, üst kata çıkan merpenler ahşap, tavanları ahşap kaplamadır. Üst kat Odalarda banyo ve WC mevcuttur. Güney balkonu deniz manzaralıdır. Yapı ticari amaçlı işletme olarak kullanılmaktadır. Yapıya ait Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Müdürlüğü'nün 19.10.1992 tarihli onaylı Röleve Projesi ve 10.09.1998 tarihli 3954 sayılı karar eki olan Müştemilat Projesi mevcuttur. Yapıya ilişkin düzenlenmiş yapı ruhsatı Belediyesinde bulunmamaktadır.
Adresi : Kılınçarslan Mahallesi, Kaleiçi Mevkii, Hesapçı Sokak, No:67 Muratpaşa/ANTALYA
Yüzölçümü : 783 m2
İmar Durumu : Muratpaşa Belediye Başkanlığının İmar Çapına göre KılınçarslanMahallesi 105 Ada 4 Parsel 783 m2'dir. 0,35/0.80 emsale sahiptir. İmar planına göre yapılar KV(1) Aynen Korunacak, sadece bakım ve basit onarımı ile yenilenecek yapılardan olup Parselle ilgili uygulamada Kale içi sur önü projesi hükümleri geçerlidir.
Kıymeti : 5.952.680,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 2863 SAYILI YASANIN 7.MADDESİ GEREĞİNCE ESKİ ESER ŞERHİ 15/04/1987 Y:2860
KORUNMASI GEREKLİ TAŞINMAZ KÜLTÜR VARLIĞIDIR.
1. Satış Günü : 13/11/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 11/12/2019 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Antalya Adliyesi Zemin Kat 5-6-7-8 Nolu İcra Daireleri İhale Odası
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/2835 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
7- Ayrıca satış ile ilgili ihalenin feshi davası açan kişi ve kurumların dava açtıklarına dair belgeyi satış sonrası yasal süre olan 7 gün içerisinde müdürlüğümüz dosyasına ibraz etmeleri, aksi takdirde doğacak zarardan kendileri sorumlu olacaklardır. NOT : İşbu ilan, tebligat yapılamayan ilgililere tebliği niteliğinde olup, bila iade tebligatlar hakkında gazete ilanı ile yetinilecektir. 30/09/2019


Geri Dön