24 / 04 / 2024

Türk Telekom Arena'ya altyapıyı Ali Koç yapacak!

Türk Telekom Arena'ya altyapıyı Ali Koç yapacak!

Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'ya kurulacak skorbordlardaki golleri, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un yarattığı Koç Sistem'in yazılımı gösterecek. Elektronik altyapıyı ise Grundig, Beko ve Arçelik hazırlayacak



Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ezeli rekabeti Aslantepe'de işbirliğine dönüştü. Galatasaray'ın yeni stadyumu Türk Telekom Arena nam-ı diğer Aslantepe'nin skorbordunu ve diğer elektronik altyapısını Koç Holding şirketleri yapacak. Koç Bilgi Sistemleri Grubu'nu sekiz yıl yöneten ve yeniden yaratan ve aynı zamanda Fenerbahçe'nin Asbaşkanı Ali Koç böylece Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki skorlarını yazacak. Koç Holding'in üstleneceği proje kapsamında 80'er metrekarelik iki skorboard yerleştirilecek. 80 metrekarelik dev skorbordta Galatasaray'ın maç sonuçları Koç Sistem'in yazılımı gösterecek.

ALTYAPI DA KOç'TAN
Galatasaray Pazarlama A.şž Genel Müdürü Hakan Aydınol, projenin uluslararası standartlarda olacağını ve tecrübesi nedeniyle KoçSistem ile gerçekleştireceklerini söyledi. Yazılımı Koç Sistem'den alacaklarını söyleyen Aydınol, donanım kısmını ise yine holdinge bağlı olan şirketlerin üstleneceğini söyledi. Aydınol, 'Koç Grubu şirketlerinin daha önce bu konuda yaptığı projeler var. Donanım kısmı ve altyapı da holding tarafından yapılacak. 650 ekran ve diğer skorbordlar için Grundig, Arçelik ve Beko ile anlaşıldı' dedi. Arçelik ve KoçSistem'in geliştirdikleri İngiltere Premier Lig'indeki 'yeni nesil sayısal yayıncılık' sisteminin bir benzerinin uygulanacağı Türk Telekom Arena'da localarda ve koridorlara konması planlanan ekranların maliyeti konusunda net bir bilgi vermeyen Aydınol, stadta taraftarların yoğun olarak bulunduğu bölümlerde bir çok LCD ekran olacak.

80 metrekarelik dev skorbordlar geliyor
Ali Sami Yen Stadyumu'nda yer alan skorbord tarihe karışacak ve yeni statta dünya standartlarında olan 80 metrekarelik iki büyük ekran yer alacak.

En fazala geilr sigortacılıktan

GSMOBİL'İN 200 binin, GS Bonus Card'ın 100 binin üzerinde abone sayısına ulaştığını, bu rakamların daha da üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirten Polat, Türkiye'nin yüzde 37'sinin Galatasaraylı olduğunu ve bu nedenle talebin de yoğun olacağını söyledi. HDI Sigorta Genel Müdürü Enis Talaşman da kulübün sürdürülebilir bir gelire kavuşacağını belirterek, 'Galatasaray Türkiye'nin en bilinen markası. Bu anlaşmanın zaten bir dünya kulübü olan Galatasaray'ı daha da ileriye taşıyacağını düşünüyoruz. Galatasaray tüm sponsorluk gelirlerinden daha fazla bir gelire de sahip olacak' dedi.

Galatasaray sakatların gelir kaybını sigortalayacak

GALATASARAY, dünyanın en eski sigorta firmalarından HDI ile anlaşarak - 'GSSigorta HDI' markasını yarattı. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, bu marka ile kulübün ciddi bir gelir kaynağına kavuşacağını söyledi. Polat, ayrıca HDI ile futbolcu sakatlıklarından doğan gelir kayıplarını karşılamayı hedeflediklerini ve bir sigorta poliçesi üzerinde çalıştıklarını belirtti. Milli takımdaki sakatlıklara ilişkin Futbol Federasyonunun da bir çalışması olduğunu kaydeden Polat, 'Futbolcu sakatlığından dolayı kulüp gelir kaybına uğruyor ama ödemelere devam ediyor. Milli takımlarda sakatlanan futbolcuları düşünürsek, milli takıma oyuncu gönderen kulüpler ciddi sıkıntılar yaşıyor. Futbol Federasyonu da böyle bir çalışma başlattı. Bu çalışma bitme noktasına geldi' dedi

SPK'dan yeşil sahalara ceza

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), Galatasaray ve Trabzonspor'a ceza kesti. Kurul, Galatasaray'a alacaklarının tahsili konusunda gerekli özel durum açıklamalarını yapmadığı gerekçesiyle toplam 131 bin 634 TL'lik ceza kesti. Trabzonspor'un yönetim kurulu üyeleri Sadri şžener, Coşkun çebi, Hasan Yener, Mahmut Aksu ve Hayrettin Hacısalihoğlu'nun herbirine de ayrı ayrı 114 bin 464 lira tutarında idari para cezası verdi.
Sabah/Barış ERGİN


Geri Dön