20 / 04 / 2024

Antalya Bababurnu Deniz Feneri için karar günü!

Antalya Bababurnu Deniz Feneri için karar günü!

Ulaştırma Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında ihale ile kiralanan 1. Derecede Doğal SİT Alanı Falezlerde bulunan Bababurnu Deniz Feneri bir kez daha Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun gündeminde.




Resmi Kurum Alanı olarak ihale yapıldıktan sonra Ticari Alana dönüştürülmek istendiğinde Muratpaşa Belediyesi Meclisi tarafından reddedilen Bababurnu Deniz Feneri’nin cafe-restoran olması için 7 yıl sonra tekrar gündeme geldi.


RUHSAT İPTAL EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından resmi kurum alanı olan fenerin bulunduğu 13145 ada 3 parselde mevcut halinin korunarak ticari faaliyetin yapılabileceğine yönelik hazırlanan projeyi onayladı ve imar planlarına plan notuna ekledi. Muratpaşa Belediyesi’nden inşaat ruhsatı alan yüklenici firma, mevcutta bulunan müştemilatı yıkarak yerine emsali yüksek bir yapı inşaatına başladı. Kamuoyunda tepkilerin oluşması üzerine belediye tarafından inşaatı ruhsatı iptal edildi.


KOMİSYON GÜNDEMİNDE

Kamuoyu etkisi ve belediyenin de imar plan notuna yaptığı itiraz üzerine Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu üyeleri Bababurnu Deniz Feneri’ne giderek yerinde inceleme yaptı. İnşaatın projesine aykırı yapıldığını gören komisyon üyeleri, bugün yapılacak olan komisyon toplantısına, “Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Lara Mevkii 1 inci Derece Doğal Sit Alanındaki 13145 ada 3 parseldeki aykırı uygulamalar ile ilgili konunun görüşülmesi” olarak gündemine aldı.


YERİNDE İNCELE YAPILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedreddin Taşkesen, Bababurnu Deniz Feneri ile ilgili kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine komisyonun yerinde inceleme yaptığını belirterek, projeye aykırı yapılaşmanın tespiti olduğu takdirde gereğinin yapılacağını söyledi. “Bir milimetre bile projeye aykırılık varsa idari yaptırım yapılır” diyen Taşkesen, idari yaptırımı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu ve Muratpaşa Belediyesi’ne de gereğinin yapılması için resmi yazı yazılması olarak belirtti. Bugün gerçekleşecek olan Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun Bababurnu Deniz Feneri ile ilgili nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.


Hürses


Geri Dön