25 / 04 / 2024

Antalya Batı Çevreyolu 5 Haziran’da hizmete giriyor!

Antalya Batı Çevreyolu 5 Haziran’da hizmete giriyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevreyolu’nun ilk etabının 5 Haziran Cuma günü öğleden sonra hizmete gireceğini müjdeledi.




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevreyolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Lütfi Elvan, Batı Çevreyolu’nu 5 Haziran öğleden sonra hizmete açacaklarını söyledi. Elvan şöyle konuştu: “Batı Çevreyolu’na ilişkin 2 hafta önce incelemede bulunduk. Bugün tekrar incelemelerde bulunuyoruz. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. 5 Haziran Cuma günü öğleden 6 kilometrelik kısım inşallah vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Çalışmalar tamamlanmak üzere” dedi 


5 YIL KESİNTİYE UĞRADI


Batı Çevreyolu’nun Mustafa Akaydın döneminde 5 yıllık kesintiye uğradığını hatırlatan Lütfi Elvan, “Sayın Akaydın’ın onay vermemesi nedeniyle yapılamadı. Menderes Türel’in göreve gelmesiyle gerekli onay süreci tamamlandı. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe başkanlarımızın katkısıyla imarla ilgili sorun çözüldü. 6 kilometrelik kesimi öğleden sonra vatandaşlarımız kullanabilecek. Yolun açılmasında yoğun çaba sarf eden Karayolları Genel Müdürlüğümüze, yüklenici firmaya, mühendis ve işçilere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


ANTALYA’NIN KAYIP YILLARINA ÜZÜLÜYORUZ


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çalışmaların son aşamaya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi: “Aslında Batı Çevreyolu açılıyor diye sevinmemiz gerekiyorken, maalesef Antalya’nın kaybettiği yılları düşündüğümüzde bu sevincimiz üzüntüye dönüşüyor. Bu yolu gördüğümüzde gerçekten Antalya’nın kayıp yıllarına üzülüyoruz. Her şeye rağmen göreve gelmemizle birlikte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemiz ile birlikte gerekli imar çalışması yapmak suretiyle bu yolu çok kısa sürede açılabilir hale getirdik. Sayın Ulaştırma Bakanımızın özelikle çok önemli destekleri oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü inşaatı çok kısa sürede tamamladı. Yolun Uncalı Mezarlığı’na kadar ilk etabı açılmış olacak. Arada 1 kilometrelik kısa bir bölüm 2x1 şerit olarak hizmet verecek. Birkaç hafta üç geliş üç gidiş olacak. Antalyamıza bu güzel eserler, hizmetler yakışır. Batı Çevreyolu Antalya’ya iyi gelecek.”



Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön