26 / 04 / 2024

Antalya Batı Çevre Yolu Haziran ayında açılıyor!

Antalya Batı Çevre Yolu Haziran ayında açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, 125 milyon liraya malolan ve 6 kilometrelik kısmını en geç bir ay içinde bitirip, Batı Çevreyolu'nu Haziran ayı içinde hizmete açılacağı müjdesini verdi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, 125 milyon liraya malolan ve 6 kilometrelik kısmını en geç bir ay içinde bitirip, Batı Çevreyolu'nu Haziran ayı içinde hizmete açılacağı müjdesini verdi aldığını dile getiren Elvan, alman kararların ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin adeta zamanla yarışarak kısa süre içinde yolun önemli bir kısmını tamamladığını ifade etti. 

Kepez Belediyesi'nin kısa bir alan için imar kararı alacağını ve bu kararın ardından yolun tamamlanacağını anlatan Lütfi Elvan, yolun yapımına engel olanların son günlerde ortaya çıkarak "yol gecikti" demesini ise sert sözler ile eleştirdi. Elvan, çevre yollarının yapımında belediyelerin desteğini beklediklerini, derdi hizmet olan belediyeler ile omuz omuza vererek dev hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Lütfi Elvan, Akaydın döneminde bu desteğin verilmediğini, yolun yapımının engellendiğini anlattı. 


5 YIL KAYBETTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında 2007 yılında imzalanan protokol ile başlayan Batı Çevreyolu çalışmaları, Mustafa Akaydın döneminde Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeni ile 5 yıl durmuştu.  Menderes Türel'in yeniden göreve gelmesinin ardından önündeki tüm engeller kaldırılan Batı Çevreyolu'nda çalışmalar yeniden başladı. Kısa sürede gerçekleşen çalışmalar ile yolun 6 kilometrelik kısmı tamamlanıyor ve Uncalı Mezarlığı'na kadar olan ilk etabı Haziran'da açılacak. Böylelikle bu yaz sahil yolu TIR, kamyon gibi ağır tonajlı Ataç trafiğinden arındırılacak. Yol üzerinde bulunan Karaman Çayı, Çandır Çayı ve Boğaçay Caddesi üstgeçit köprüleri inşa edildi. 



125 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

14 kilometre uzunluğundaki Batı Çevre Yolu, yaklaşık 125 milyon lira bütçeyle yapılıyor. Yüzlerce işçi ile dev bir iş makinesi filosu gece gündüz çalışıyor. Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda "252.000 m3 Yarma Kazısı, 270.500 m3 Zayıf Zemin Kazısı, 402.700 m3 Zemin iyileştirme Kaya Dolgu, 795.400 m3 Ariyet Dolgusu, 119.200 m3 Sanat Yapısı Kazısı, 53.200 m3 Sanat Yapısı Betonu, 5.650 m Fore Kazık İmalatı, 3.200 m3 Köprü Betonunu, 145.700 ton Plenmiks Temel-Alttemel ve 56.600 ton Bitümlü Sıcak Karışım" tamamlandı. 



Sabah Ek 


Geri Dön