28 / 03 / 2024

Antalya Batı Çevre Yolu'nun 6 kilometresi açılışa hazır!

Antalya Batı Çevre Yolu'nun 6 kilometresi açılışa hazır!

Batı Çevre Yolunda incelmelerde bulunan Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ilk etapta yolun 6 kilometrelik kısmını, 3-4 ay sonra da 8 kilometrelik kısmını hizmete açacaklarını ifade etti.



Yolda yaşanan sorunun imarla ilgili olduğunu hatırlatan Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in göreve gelmesinin ardından çalışmaların hızlandığını belirterek, ilk etapta yolun 6 kilometrelik kısmını, 3-4 ay sonra da 8 kilometrelik kısmını hizmete açacaklarını ifade etti. Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Batı Çevre Yolunda incelemelerde bulundu. Çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Elvan, 14 kilometre uzunluğundaki yolun 120 milyon lira yatırım bedeline sahip olduğunu söyledi.

 

"CHP’Lİ BELEDİYELERİN ANLAŞMAZLIĞI YOLU GECİKTİRDİ"

 

2007 yılında başlayan çalışmaların uzamasının sebebin geçtiğimiz dönemde iki CHP’li belediye arasında yaşanan anlaşmazlık olduğunu ifade eden Elvan, “Aslında Batı Çevre Yolu ile ilgili çalışmalar 2007 yılında başlamıştı. Ancak imarla ilgili sıkıntılar çıktı. Özellikle Sayın Akaydın Hoca döneminde Konyaaltı belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir anlaşmazlıktan ötürü sıkıntılar çıktı” dedi. Kendisine, Konyaaltı Belediyesi’nin sorunu çözmek istediği ancak Akaydın Hocanın buna karşı çıktığı bilgisinin verildiğini anlatan Elvan, “Dolayısıyla bu anlaşmazlık sonucunda imarla ilgili problemin çözülememesi nedeniyle bir gecikme söz konusu oldu” şeklinde konuştu.

 

"YOLUN 6 KİLOMETRELİK BÖLÜMÜ AÇILIŞA HAZIR"

 

Çalışmaların yerel seçimlerin ardından Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden göreve gelmesi ile hızlandığını aktaran Elvan, “Şu anda çalışmalar çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Yolun aşağı yukarı 6 kilometrelik kesimi açılışa hazır” diye konuştu. Çalışmaların su gelirleri nedeni ile bazen aksadığını anlatan Elvan, “Şu an bulunduğumuz yerde bir su geliri var. Bunun azalmasını bekliyorlar. Bu su geliri azalır azalmaz da 3-4 günlük bir çalışmayla arkadaşlarımız çalışma için buraya geçebilecekler. Arkadaki derede 18 metreküplük bir su geliri var. Geçmiş yıllarda buradan çok az bir su geldiği bana ifade edildi. Suyun başka derelere aktarılarak menfezler yerleştirilerek yolumuzu açacağız. Bu 6 km’lik kesimi kısa sürede açmayı planlıyoruz” dedi.

 

"SORUN PARA İLE İLGİLİ DEĞİL, İMAR İLE İLGİLİ"

 

Batı Çevre Yolunun sorunun imar ile ilgili olduğunu hatırlatan Lütfi Elvan, bu çalışmalarda da sona gelindiğini anlattı. Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diğer kesimlerle ilgili imar çalışmaları nihayileştirilmek üzere. Ormandan geçen bölümle ilgili bir sorun yok. Burada alt yapı çalışmaları hemen hemen tamamlandı. İmarla ilgili çalışmaların tamamlanmasına müteakiben 3-4 ay gibi bir sürede, Karayolları Genel Müdürlüğü bu çalışmaları tamamlayabilecek. Neticede burada yaşanan sıkıntı para ile ilgili değil. Burada yaşanan tek sıkıntı imarla ilgilidir. Ama önemli bir kesimi hallolmuştur. 400-500 metrelik kesim yapılacaktır.”

 

"EN KISA SÜREDE AÇMAK İSTİYORUZ"

 

Amaçlarının Batı Çevre yolunu en kısa sürede hizmete açmak olduğunu anlatan Elvan, tüm ekiplerin bunun için gece gündüz çalıştığını anlattı. Elvan, “Yolun önemli bir kesiminde asfaltlama tamamlanmış sadece çok az bir kesimde tamamlanması gereken çalışmalar var. Çok kısa bir sürede 6 kilometrelik yolu vatandaşın hizmetine sunacağız. İmarla ilgili sorun olan 400-500 metrelik bölümle ilgili, Kepez Belediyesi 1/1000’lik imar planlarına işleyerek kısa sürede sorunu çözecek diye düşünüyoruz. Çözümüne müteakip 3-4 aylık bir süre içinde kalan 8 kilometrelik kesimi vatandaşların hizmetine sunacağız. Antalya trafiğinde ciddi bir rahatlama söz konusu olacak. Çok önemsiyoruz” diye konuştu.


Antalya İleri



Geri Dön