20 / 04 / 2024

Antalya Batı Çevre Yolu’nun Karaman Çayı girişi çöktü!

Antalya Batı Çevre Yolu’nun Karaman Çayı girişi çöktü!

Batı Çevre Yolu’nun 6 kilometrelik servis yolunun Karaman Çayı girişi dün çöktü. Trafiğe kapatılan yolda Karayolları ekipleri tarafından yama yapıldı



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AKParti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan’ın 7 Haziran milletvekili seçimleri öncesi açılışını yapmak istediği ancak MHP’nin itirazı üzerine Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu tarafından yasaklanan Batı Çevre Yolu’nun 6 kilometrelik servis yolunun Karaman Çayı üzerindeki köprünün girişi dün çöktü. Yolun çökmesi ile birlikte yolun bir bölümü trafiğe kapandı.


YOL TRAFİĞE KAPANDI

Köprü girişinde yaşanan çökme olayından sonra Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ekipleri, çöken yola müdahale etti. Bir kamyon asfalt ile doldurulan çöken yolun çalışmaları esnasında Batı Çevre Yolu’nun 6 kilometrelik servis yolunun 2 kilometrelik bölümü trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri, yolun çökme olmadığını, Köprü girişlerinde beklenen bir oturma olduğunu belirtirken, yapılan işleminde yamalama olduğunu söyledi.


ÇÖKEN YOLA ASFALT YAMASI

Yolun çökmesini değerlendiren araç sahipleri, “Batı Çevre Yolu’nun 6 kilometrelik servis yolutam olarak bitmedi zaten. Ancak, genel seçim öncesi yolun açılacağına dair duyurularda bulunmuştu. Açılış yapılacağı için yolun yapımı acele edilince sonunda yol çöktü. Karayolları ise çöken yolu asfalt ile dolduruyor. Yarın bir gün aynı çökme olayı yeniden yaşanabilir. Çünkü bu yolu ağır tonajlı araçlarda kullanıyor” dedi. 


İMAR PLANLARI İLE YOL AÇILDI

Antalya’nın ulaşımı açısından önemli olan Batı Çevre Yolu’nun açılabilmesi için dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Karayollarının parası yok, yol kamulaştırma yerine imar planları yapılarak açılsın” genelgesi ile 2007 yılından beri imar planları kentin tartışma konusu olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ikinci kez başkan seçilince, Batı Çevre Yolu’nun 1800 metrelik bölümü için 180 dönüm mutlaka sulu tarım alanları da imara açılmıştı.


Hürses 


Geri Dön