29 / 03 / 2024

Antalya Büyükşehir esnafın kira talebini reddetti!

Antalya Büyükşehir esnafın kira talebini reddetti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın işyeri kirasının kamu tarafından ödenmesi çağrısı yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu çağrıya rağmen kiracısı esnafın ‘kira almayın’ talebini reddetti.



Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılan belediye kiracıları adeta şok yaşadı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'İşyeri kapalı olan esnafın kiralarını kamu ödemeli' açıklamasına karşılık turizm kenti Antalya'da tam tersi bir uygulamaya gidildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi kiracısı olan esnafın, "Kira almayın" talebini reddetti.

KİRALARI ALMAYIN

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne, belediyenin kiracısı olan üyelerinin kiralarının kapalı oldukları dönemlere ait kiraların alınmaması talebini iletti. Oda Başkanı Yüksel Uzun, 21 Mart-11 Mayıs tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı'nın tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonlarının faaliyetlerini durdurduğunu bunun için esnafın kirasını ödeyemeyecek durumda olduğunu belirtti. Başkan Uzun, özellikle otogar ve toptancı hallerindeki esnafın kiralarının alınmaması için esnafın talepte bulunduğunu belirtti.

TALEP REDDEDİLDİ

Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yaptığı başvuruya olumsuz yanıt verildi. Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan imzası ile odaya gönderilen yazıda, "Mücbir sebep nedeniyle kapalı olan sürelere dair kira bedellerinin tahsilatı mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemler tesis edilerek yapılacak" ifadelerine yer verildi.

KÜÇÜK JEST YAPILABİLİRDİ

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden gelen yazı üzerine şok yaşayan Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun, esnafın zor durumda kaldığını belirtti. Belediyeden küçük bir jest beklediklerini fakat aldıkları olumsuz cevap karşısında şok yaşadıklarını dile getiren Uzun, "Antalya'da Kepez Belediyesi kiracılardan kira almayacağını açıklayınca Büyükşehir'de almaz diye çok ümitlenmiştik. En azından 2 aylık kiranın bir ayını almayabilirlerdi. Ama olmadı. Onlar sadece kira ötelemesi yaptı" diye konuştu. 

Başkan Uzun, vatandaşın hala tereddüt içinde tıraş olmaya gitmekten korktuğu için çoğu berberin kapanma noktasına geldiğini belirterek, bu konuda seslerinin duyulmasını istedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kapanan iş yerleriyle ilgili kira önerisi!


Geri Dön