24 / 04 / 2024

Antalya Çalkaya'da 11,5 dönümlük arsa satılacak!

Antalya Çalkaya'da 11,5 dönümlük arsa satılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Aksu ilçesinde Çalkaya'da 11,5 dönümlük alanın satışı için encümene yetki verdi.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı toplantısı düzenlendi. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı devam meclisi CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu tarafından yönetildi. İlk kez bu koltuğa oturan Hacıarifoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda 20 gündem maddesi kararı açıklandı. Mecliste yakın zamanda imar sorunu çözülen Aksu'daki Çalkaya bölgesinde 11,5 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından satışına yönelik karar verdi. AK Parti ve MHP'nin karşı çıktığı karar sonucunda kabul edildi.

BAŞKAN ŞAHİN SATIŞIN ERKEN OLDUĞUNU SAVUNDU

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, satışın Altıntaş Mahallesi'nde bölgenin kalbi sayılabilecek alanda yer aldığını ifade etti. Bölge için son 5 yıldır mecliste uğraştıklarını sözlerine ekleyen Şahin, alan için özel yasalar verildiğini belirtti. Şahin, "Bölge rantını henüz tamamlamamış bir yer değil. Satış için uygun bir zaman değil. Büyükşehir'in kaybı olur. 6 ay sonra satış yapılsa bile değerinin artacağını düşünüyorum. Zamanlama olarak satış uygun değil. Herkes elini vicdanına koyup karar versin" ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR MEZARLIĞI SATMIYOR

Meclis Başkanı CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu da kararın hemen gerçekleşecek bir satış taşımadığını sözlerine ekledi. Sadece encümene yetki verdiklerini belirten Hacıarifoğlu, "Burası bütün Antalyalının yeri. Merak buyurmayın. Bugün 'Büyükşehir Alanya'da mezarlığı satıyor' diye bir haber de var. Sanki bu dönem satılıyormuş gibi yansıtılmış, ancak arsaların satışı için 2016 yılında karar alındı. Ayrıca burası tapuda arsa olarak görünüyor" açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön