28 / 03 / 2024

Antalya Çallı Kavşağı köprüsü internette oylanacak!

Antalya Çallı Kavşağı köprüsü internette oylanacak!

Mevlana Kavşağı gibi üç katlı hale getirilecek olan Çallı Kavşağı projesinde son sözü halk söyleyecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar muhtarlıklarda sandık kurarak gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili referandumları dijital platforma taşıyor.



Antalyalılar Çallı Kavşağı'na yapılması düşünülen asma köprüyü isteyip istemediklerini internet üzerinden oylayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde TC kimlik numaralarını girerek oy verecek olan Antalyalılar, kavşak konusunda son kararı verecek. Kavşağa 'olur' oyu verenler ayrıca kavşakta yer alan Atatürk Anıtı'nın nereye taşınacağı konusunda da oy kullanacak. Heykel için iki seçenek var: Antalyaspor Kavşağı ve Otogar Kavşağı… 


ANTALYALILAR OYLAYACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çallı Kavşağı projesiyle ilgili bilgi verdi. Halkımızın kanaatini alma biçiminin bir anket ile olacağını belirten Türel, "Sadece adrese dayalı nüfus sistemine göre kaydı Antalya'da olan vatandaşlar oy kullanabilecek. Ankette öncelikle, 'kavşak yapılsın mı' sorusuna cevap verilecek. Kavşağın yapılması yönünde oy kullanan vatandaşlar ayrıca, Atatürk heykelinin taşınması için sunulan iki alternatiften birisini de tercih edecek. Antalyaspor Kavşağı ya da Otogar Kavşağı seçeneklerinden birini tercih edecek" dedi. 


6 ARALIK SON GÜN 

Oylamanın dün itibariyle başladığını açıklayan Türel, "6 Aralık Pazar günü saat 17.00'ye kadar oy kullanılabilecek. Anket sonuçları anında görülebilecek" dedi. Daha önce kavşağı EXPO 2016'nın açılacağı 23 Nisan 2016'ya kadar bitirmeyi hedeflediklerini açıklayan Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün kavşakta çalışmalara bir an önce başlamak istediğini belirten Türel, "Ama ben halkımızın kararını almadan, projenin altyapısını oluşturacak UKOME kararına imza atmayacağımı söyledim" dedi. Türel, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün jeolojik etütler ve sondajları yapmaya başlayacağını ifade etti ve "Ancak inşaat çalışmaları, halkın onayı anket ile alındıktan sonra başlayacak. Hemen 8 Aralık'ta çalışmalar başlayabilir. Ancak kavşak yapılmasın kararı çıkarsa, halkın tercihine saygı göstermek durumundayız" diye ekledi. Menderes Türel, 30 Mart seçimleri öncesinde halkın belediye yönetimine ve kararlarına katılımının önünü açacak bir anlayış sergileyeceklerini beyan ettiklerini hatırlattı. Türel bu bağlamda, raylı sistemde ikinci etap ve Şarampol'ü yayalaştırma projelerini halkın oylarına sunduklarına atıfta bulunarak, ön proje sunumunu yaptıkları Ali Çetinkaya'da da referanduma gidileceğini Kepezaltı ve Santral mahallelerindeki kentsel dönüşüm projelerinde ise hak sahipleriyle imzaladıkları protokolün birer anket görevi taşıdığını söyledi. Türel, "Halkın görüşlerine sadece seçim dönemlerinde başvurulmasından hep şikayet ederdik. Yaptığımız uygulamalar demokrasimiz adına büyük bir kazanç. Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışımızın ileriye gitmesi önemli" dedi. 


ANIT TARTIŞMASI 

Genel seçimler öncesinde Çallı Kavşağı projesinin gündeme gelmesiyle, Atatürk Anıtı ile ilgili tartışmaların yaşandığını ifade eden Türel şöyle konuştu: "Sanki bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı bir anlayış sergilediğimiz konusunda hiçbir dayanağı olamayan iddialar gündeme getiriliyor. Antalyamıza yapacak olduğumuz hizmetlerin çeşitli nedenlerle engellenmeye çalışılması, hele Gazi Mustafa Kemal Atatürk bahane edilerek engellenmeye çalışılması, en çok Atatürtk'e haksızlıktır. Biz sözde değil, özde Atatürkçüyüz. Atatürk'ü sığ tartışmalara kurban etmeyiz. Biz Atatürkçülüğün bu ülkenin kalkınması ve gelişmesi için çalışmak olarak kabul eden bir düşünceyiz." 


TÜREL'DEN KAVŞAK İSRAFI YANITI 

Başkan Menderes Türel, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burhanettin Onat ve Narenciye Kavşaklarında da katlı kavşak ihtiyacı olduğu yönündeki bir yorum üzerine Türel şöyle konuştu: "Bir takım yatırımlar bu gün için ihtiyaç gibi gözükse de gelecekte israf olduğu ortaya çıkacaktır. Mesela İller Bankası Kavşağı'nda yonca kavşak yapılırken, Antalyaspor Kavşağı'nda da yonca kavşak isteniyordu. Ancak Antalya sahil yolunun bir gün yayalaşacağını biliyorduk ve bu nedenle böyle bir yatırımı yapmadık" ifadelerini kullandı. 


Sabah Akdeniz



Haber Antalya Körfez Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Çallı Kavşağı’na ‘asma köprü’ için internet anketi yapılacağını açıklayan Türel, “Halk ne derse o olacak” dedi. Atatürk Anıtı’nın yeni yeri için Antalyaspor ve Otogar kavşaklarının belirlendiğini duyuran Türel, “Sözde değil, özde Atatürkçüyüz” diye konuştu.



Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çallı Kavşağı’na yapılacak asma köprü için internet üzerinden anket yapacaklarını, köprü yapımı ve Atatürk heykelinin taşınmasına halkın karar vereceğini söyledi. ASAT Toplantı Salonu’ndaki basın toplantısında konuşan Başkan Menderes Türel, “Karayolları tarafından yapılacak asma köprüyle ilgili düzenlemeyi belediye olarak biz yapacağız. Köprü yapımı ve Atatürk heykelinin taşınması konusunu düzenleyeceğimiz ankette halka danışacağız. Her iki konuda da halkımızın verdiği karar belirleyici olacak” dedi. Daha önce de raylı sistemin 2’nci etabı, Şarampol Projesi ve Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki projeleri referanduma götürdüklerini hatırlatan Türel, “Kepezüstü ve Santral mahallelerinde ön protokol imzalayarak kentsel dönüşüm konusunda ilk adımı attık. Çallı Kavşağı’yla ilgili de aynı yolu izleyeceğiz” dedi.


HEYKEL İÇİN 2 YER BELİRLENDİ

Atatürk heykelinin taşınması için Antalyaspor Kavşağı ve Otogar Kavşağı olmak üzere iki alternatif belirlediklerini dile getiren Başkan Türel, “Bugünden itibaren kimlik bilgileriyle sisteme giriş yapan vatandaşlara, kavşağa köprü yapılıp yapılmamasını, köprünün yapılmasını istiyorsa Atatürk heykelinin nereye taşınmasını istediğini soracağız” ifadelerine yer verdi. “Yeni yerinde heykeli daha görkemli bir kaide üzerine koymayı isterdik” diyen Türel, “Telif hakları gereği, heykeli yapan sanatçının eseri üzerinde bir değişikliğe gitmeyeceğiz” diye konuştu.


SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜ

Atatürk heykelinin taşınmasını farklı yönlere çekmek isteyenlerin olduğunu, hizmetlerinin çeşitli bahanelerle engellenmeye çalışıldığını belirten Türel, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına minnet borcumuzu her zaman dile getiriyoruz. Biz sözde Atatürkçü değil özde Atatürkçüyüz. Çallı Kavşağı’nda köprü yapılsın kararı verilirse, heykeli halkımız tarafından belirlenecek Antalya’nın en gözde ve en önemli kavşaklarından birine aynı haşmetiyle dikeriz” ifadelerini kullandı.


6 ARALIK’A KADAR SÜRECEK

Çallı Kavşağı’yla ilgili referandumun Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde basın toplantısının ardından başlatılacağını bildiren Başkan Türel, anketin adrese dayalı kimlik bilgilerine göre yapılacağını, sisteme giriş yapanların kimlik numarası ve bilgilerini girerek oylamaya katılabileceğini söyledi. Kararı sadece kentte yaşayanların vereceğini dillendiren Türel, “Üst geçit yapılsın diyenler ikinci aşamada heykelin nereye taşınmasını istediği seçeneğini oylayacak. Heykel için Antalyaspor Kavşağı ya da Otogar Kavşağı seçenekleri yer alıyor” şeklinde konuştu. Anketin 6 Aralık Pazar gününe kadar süreceğini, sistemin şeffaf işlemesi açısından sonuçların an be an görülebileceğini vurgulayan Türel, “Pazar günkü neticeye göre kararımız ortaya çıkacak. Üst geçit yapılsın kararı çıkarsa 7‐8 Aralık’ta inşaat başlayacak” dedi.


Antalya Körfez Gazetesi



Geri Dön