29 / 03 / 2024

Antalya Defterdarlığı'ndan satılık 53 arsa!

Antalya Defterdarlığı'ndan satılık 53 arsa!

Antalya Defterdarlığı, 53 Hazine arsa ve arazisini toplam 9 milyon 205 bin 150 lira satış bedeli üzerinden ekonomiye kazandıracak



Antalya Defterdarlığı, bu ay yapacağı ihalelerle arsa satışı yapacak, tarım arazisi ve dükkan kiralayacak. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, Antalyada atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin, ekonomiye kazandırılması amacıyla
 Defterdarlık tarafından yapılan arsa satış ve kiralama ihalelerinin Aralık ayında da devam edeceğini bildirdi.

Mat, Antalyanın merkez ilçeleri ile Korkuteli, Kaş, Manavgat, Alanya ve Kumluca ilçelerinde toplam 145 bin 892 metrekare büyüklüğünde 53 Hazine arsa ve arazisinin 9 milyon 205 bin 150 lira satış bedeli üzerinden, Aksu ve Alanya ilçelerindeki 80 bin 210 metrekare büyüklüğündeki toplam 5 tarım arazisinin 43 bin 750 lira yıllık kira bedeli, Kemer ilçesinde ise 2 dükkanın, toplam 71 bin lira yıllık kira bedeli üzerinden ekonomiye kazandırılacağını duyurdu.

Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az 4de 1i peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içinde 8 taksitte ödeme imkanı getirildiğini belirten Mat, bu taksitlere aylık yüzde 0,75 faiz uygulandığını kaydetti.

Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerin her türlü vergi, resim ve harçtan istisna olduğuna dikkati çeken Hidayet Mat, satışı yapılan taşınmaz malların satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacağına işaret etti.

Mat, Hazine tarafından yapılan kiralamalarda kira bedellerinden ayrıca KDV alınmadığını, kiracı tarafından talep edilmesi halinde ilk yıl için kira bedelinin 4de 1i sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanının 3er aylık dönemler halinde 4 taksitte ödenebileceğini bildirdi. 

Hidayet Mat, bu ay içinde ihalesi yapılacak Hazine taşınmazlarıyla ilgili gerekli bilginin, Antalya Defterdarlığının www.antalyadefterdarligi.gov.tr internet adresinde yayınlandığını, konuyla ilgili Mal Müdürlükleri ile Doğu ve Batı Antalya Emlak Müdürlüklerinden de bilgi alınabileceğini duyurdu.

AA


Geri Dön