28 / 03 / 2024

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya Döşemealtı'ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerinde yaşanan tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Antalya Döşemealtı ndaki 2B arazi sorunu mecliste!

 

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki 2-B arazilerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

 

Sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Budak önergesinde "Antalya’nın Döşemealtı İlçesi Kömürcüler Köyü'nde 2B kapsamında bulunan 8197 ada, 1, 68, 69 ve 114 parsel numaralı taşınmazların, uzun süredir arazileri kullanan kişilere 6292 sayılı Kanun kapsamında satışı yönünde hazırlıklar yapılırken, söz konusu alana Adalet Bakanlığı'nca ceza infaz kampüsü yapılması için çalışmalara başlandığı görülmektedir." dedi.

 

"Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, alanın Adalet Bakanlığı'na tahsisine karşı çakarken, bölgede inşaat çalışmalarına başlanması; yıllardır arazileri ecrimisil ödeyerek kullanan ve kadastro çalışmalarından sonra 2B kapsamında taşınmazlarının tapusunu almak için bekleyen vatandaşları mağdur etmiştir. Vatandaşlar yıllardır süren mağduriyetin giderilmesini beklemektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Budak konuya ilişkin 4 soru sordu.

 

Budak'ın soruları

 

1- Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Kömürcüler Mahallesi’nde 2B kapsamında bulunan 8197 parseldeki taşınmazların, ceza infaz kurumu kampüsü yapılması için Adalet Bakanlığı'na tahsisi yapılmış mıdır? Hangi tarihte yapılmıştır?

 

2- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 20.10.2016 tarihli yazısıyla 07.09.2016 tarihi itibariyle bölgede zilliyetleri ve fiili kullanıcıların tespit edilmesi için gönderdiği talimat kapsamında Antalya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü hangi çalışmaları yürütmüştür? Kadastro çalışmaları kapsamında bölgede zilliyetleri ve fiili kullanıcı olarak belirlenen kişilerin sayısı nedir? Bu kişilerle ne kadarlık bir taşınmaz ilişkilendirilmiştir? Söz konusu taşınmazlarla ilgili 6292 sayılı Kanun kapsamında neden işlem yapılmamıştır?

 

3- Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Kömürcüler Köyü 8197 ada 1, 68, 69 ve 114 parseldeki taşınmazların, ceza infaz kampüsü yapılması için tahsisini uygun bulmadığını 07.07.2017 tarihinde Adalet Bakanlığı'na bildirdiği halde, bölgede inşaat çalışmaları nasıl başlatılmıştır? Konunun soruşturulması sağlanacak mıdır?

 

4- Söz konusu taşınmazların kadastro çalışmalarının tamamlanarak, 07.09.2016 tarihli zilliyetleri ve fiili kullanıcıları için 6292 sayılı Kanun kapsamında işlem yapılması sağlanacak mıdır? Vatandaşlarımızın sesine kulak verilecek midir?

 

 


Geri Dön