25 / 04 / 2024

Antalya Döşemealtı'na yeni devlet hastanesi müjdesi!

Antalya Döşemealtı'na yeni devlet hastanesi müjdesi!

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki hastane sorunu sona eriyor. 100 yataklı devlet hastanesinin inşaat ihalesinin 24 Temmuz ayında yapılacağı duyuruldu.



Antalya'nın Döşemealtı ilçesine yapılması planlanan ve projesi 2018 yılında tamamlanan 100 yataklı devlet hastanesinin inşaat ihalesi 24 Temmuz'da yapılacak. Çıplaklı Mahallesi'nde 29 bin 758 metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan hastanede 12 erişkin ve 12 yenidoğan olmak üzere 24 yoğun bakım yatağı bulunacak. 

ATILIMIN PARÇASI

Hastanenin içerisinde 4 ameliyathane, 1 lokal ameliyathane, 40 poliklinik odası, 5 diş ünitesi, 5 röntgen cihazı, 3 ultrason, 1 MR merkezi bulunacak. Sağlık alanında büyük yatırımlar yaptıklarından bahseden AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Son 18 yılda sağlık alanında çok büyük yatırımlar yapıldı. Sabah namazı ile hastane kuyruklarına giren vatandaşlarımız, şimdi evinden randevusunu alıp modern hastanelerde tedavi oluyor. Günlerce ilaç alabilmek için bekleyen halkımız şimdi istediği eczaneden ilacını alıyor" diye konuştu.

Taş, sağlık alanındaki yatırımların değerinin, koronavirüs salgını döneminde anlaşıldığını, Avrupa'da yaşanan sağlık sisteminde çöküş yaşanmasının Türkiye'de mümkün olmadığını açıkladı. Antalya Sağlık Müdürü Ünal Hülür ise hastane tamamlandığında her geçen gün hızla gelişen ve nüfus artışının gözlendiği Döşemealtı'nın, modern, ulaşılabilir ve nitelikli bir sağlık kurumuna sahip olacağını sözlerine ekledi. 


Geri Dön