19 / 04 / 2024

Antalya Elmalı Otogarı’nın inşaatında son durum ne?

Antalya Elmalı Otogarı’nın inşaatında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otogarı'nda zemin seviyesine ulaştı.



Çalışmalarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda inşaatına başlanan Elmalı Otobüs Terminali’nde inşaat çalışmaları son sürat sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 1970’li yıllardan itibaren hizmet veren ancak gelişen Elmalı’nın şartlarına ayak uyduramayan ve yetersiz kalan eski otobüs terminali kalkıyor ve yerine yeni terminal inşa ediliyor.

ELMALI’YA YAKIŞAN MODERN OTOGAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada Elmalı Otobüs Terminali’nin ilçe merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacağını ve Elmalı’ya çok yakışacağını dile getirdi. Başkan Böcek, otobüs terminalinin birçok özelliğiyle Elmalı’ya yakışan bir tesis olacağını söyleyerek, “Güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretecek olan terminalimizin bu yönüyle de birçok projeye örnek olacağından eminim. Elmalı’nın uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak bir kapasiteye sahip olan bu terminali ilçemize kazandırmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

ELMALI BELEDİYE BAŞKANI BİLGİ ALDI

Yeni otobüs terminali inşaat alanını ziyaret eden ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkürlerini sundu.

TURİZME HİZMET VERECEK

2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Antalya Elmalı Otobüs Terminali projesinde 8 adet otobüs peronu, bilet satış ofisleri, yarı açık ve kapalı bekleme alanları, mescit, sığınak, PTT, restoran, ticari dükkânlar, polis, zabıta ve idari ofisler, personel odaları, teknik odalar ve açık otopark yer alacak. 


Geri Dön