24 / 04 / 2024

Antalya Festival Çarşısı yenileniyor!

Antalya Festival Çarşısı yenileniyor!

Üzerindeki mülkiyet sorunları giderilen ve plan eksiklikleri tamamlanan Festival Çarşısı alanı, yeniden tasarlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Festival Çarşısı esnafını ziyaret ederek, yeni projeyi anlattı...




Antalya Büyükşehir Belediyesi, esnaftan gelen talep üzerine Meydan’da kötü koşullarda hizmet vermeye çalışan Festival Çarşısı’nın yenisini yapacak.


Üzerindeki mülkiyet sorunları giderilen ve plan eksiklikleri tamamlanan Festival Çarşısı alanı, yeniden tasarlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Festival Çarşısı esnafını ziyaret ederek, yeni projeyi anlattı. Başkan Akaydın, Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi adını alacak projeyi birkaç aya kadar ihaleye çıkaracaklarını ve inşaatı geciktirmeden tamamlamak istediklerini belirterek, “Size verdiğimiz bir söz vardı. Bu sözü gerçekleştirmek ve en doğru çözümü bulmak için çalıştık. Teknik sorunlar vardı. Bugün bunları büyük ölçüde çözmüş olarak karşınızdayız. Bazı mülkiyet sorunları yaşadık. Arazinin bir bölümü ASAT’ındı. ASAT özveri gösterdi ve araziyi belediyeye aldık. Güzel bir proje hazırladık. Statik ve elektrik ilavelerinin yapılması konusunda çalışmalar sürüyor. Bundan sonra büyük bir engelle karşılaşmayacağımızı ümit ediyorum” dedi.


MODERN BİR ÇARŞI YAPACAĞIZ


İnşaat kademeli olarak yapılabildiğine dikkat çeken Akaydın, “ Öncelikle sizlere ait mekanlar bitirilebilir, sonra da sizlere müşteri çekeceğine inandığım diğer bölümler tamamlanabilir. İnşaat müşterinin az olduğu kış aylarında gerçekleşeceği için ekonomik anlamda sizleri çok zarara sokmayacak. Kompakt bir projedir ve esneyebilir. Dükkan sayısı artırılabilir, birleştirip azaltılabilir. Buna sizin ortak menfaatlerinize bağlı olarak, derneğiniz ve belediye yetkilileri karar verir. Mekan kalitesi yüksek, müşteri çekme yeteneği yüksek, alt katlarında otopark alanı içeren bir proje. Artık geri dönülemez bir noktadayız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


10 YILLIK ÇİLEMİZ BİTİYOR


Festival Halk Pazarı Esnafları Dayanışma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Özdemir ise Başkan Akaydın’a teşekkür ederek, “Sıkıntılara çözüm oldunuz. Yaklaşık 10 yıldır hep birlikte çile çektik. Bir önceki yönetim tarafından mayınlı bir arazi üzerine konulduk, çarpık bir yapı içerisinde.Başkan Mustafa Akaydın ve çalışma arkadaşları önce bu mayınlı araziyi temizledi. Müjdeli haberi bize 2 yıl öncesinde vermişlerdi, çok mutlu olmuştuk.Bir çok mülkiyet yapısı bulunan bu arsa da hepimiz ümitsizdik. O günden sonra ümitlendik. Çok güzel projeler yapıldı. Yönetim kurulumuzla aynı masada geliştirildi. Esnafı da dinlediler, taleplerine önem verdiler. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Proje son halini almış durumda. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


Akşam


Geri Dön