18 / 04 / 2024

Antalya Festival Çarşısı'nın ihalesi 12 Ocak’ta yapılacak!

Antalya Festival Çarşısı'nın ihalesi 12 Ocak’ta yapılacak!

Meydan’da köşe koşullar altında hizmet vermeye çalışan esnaftan gelen yoğun talep üzerine atağa geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi verdiği sözü tutuyor. Çarşı yerine yapılacak kültür ve ticaret merkezi 12 Ocak’ta ihaleye çıkıyor...




Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Festival Çarşısı esnafına verdiği sözü tutuyor. Meydan’da kötü koşullarda hizmet vermeye çalışan Festival Çarşısı’nın yerine yapılacak Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi, 12 Ocak’ta ihaleye çıkıyor. 


Büyükşehir Belediyesi, esnaftan gelen talep üzerine Meydan’da kötü koşullarda hizmet vermeye çalışan Festival Çarşısı’nın yenisini yapıyor. Üzerindeki mülkiyet sorunları giderilen ve plan eksiklikleri tamamlanan Festival Çarşısı alanının, bir turizm kentine yakışır şekilde yeniden tasarlandığı, Aspendos Kültür ve Ticaret Merkezi adını alacak projenin 12 Ocak 2014’te ihaleye çıkacağı bildirildi.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Mekan kalitesi yüksek, müşteri çekme yeteneği yüksek, alt katında 126 araç kapasiteli otopark içeren bir proje. Festival Çarşısı esnafımıza hayırlı olsun” dedi.


ASPENDOS KÜLTÜR ve TİCARET MERKEZİ


Aspendos Bulvarı üzerinde 12947 Ada 2 no’lu parselde kültürel, sosyal ve ticari tesisleriyle çevre düzenlemesini barındıran bir kompleks inşa edileceği, 16 bin 400 metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında; zemin kat ve 1’inci katta ticari kullanımlara yönelik satış üniteleri ile yeme içme üniteleri yer alacağı, zemin ve 1’inci katlarda işyerlerinin kullanımına ait servis girişi, idari birimler, teknik odalar, dolaşım alanları, WC gibi unsurlar ile her iki kat arasında düşey sirkülasyonu sağlayan 2 adet yürüyen merpen de bulunacağı bildirildi. Yapıya ait zemin katta 107 adet, 1’inci katta 59 adet olmak üzere toplam 166 adet işyeri yer alacağı, bu işyerlerinin farklı metrajlarda olup, ihtiyaca göre bölünebilme veya birleştirilebilme özelliklerine sahip olacağı açıklandı.


KÜLTÜR VE EĞİTİM ALANLARI


Diğer katlarda ise Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki farklı yaş gruplarına yönelik vereceği meslek kursları, spor, sağlık ve kültürel hizmetlere yönelik mekanlar bulunacağı, bu mekanların, çocuk ve gençlere yönelik beceri kazandırma işlikleri, gösteri salonları, kütüphane, eğitim alanları, kafeterya ve sergi alanları ile kadın sağlığı danışma merkezi gibi ihtiyaçları karşılayacağı ifade edildi. Yapı dahilinde yer alan ticari ve kültürel alanlara ait girişler ve sirkülasyon alanlarının birbirinden ayrı ele alındığı, böylece yapıda bulunan farklı fonksiyonlara ait mekanların kullanımından oluşacak karmaşanın önüne geçilmiş olacağı da vurgulandı.


Akşam


Geri Dön