28 / 03 / 2024

Silifke'deki Tarihi Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Silifke'deki Tarihi Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Silifke Belediyesi şehir merkezinde olmasına rağmen, yıllardır hizmet almayan Taşhan Sokaktaki Demirciler Çarşısının alt yapı ve parke döşeme hizmetlerini gerçekleştiriyor.




Silifke Belediyesi şehir merkezinde olmasına rağmen, yıllardır hizmet almayan Taşhan Sokaktaki Demirciler Çarşısının alt yapı ve parke döşeme hizmetlerini gerçekleştiriyor.


Belediye ekipleri bir taraftan alt yapı çalışmalarını gerçekleştirirken diğer taraftan da cadde ve sokakları parke taşına kavuşturmaya devam ediyor. Esnaflar, Demirciler Çarşısı olarak bilinen Taşhan Sokağın yıllar sonra bakıma alınmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


Kış aylarında mazgalların tıkanmasıyla iş yerlerinin su taşkınlarıyla karşı karşıya kaldığını ve bu sorunu Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a ilettiklerini belirten esnaflar, “Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kısa bir süre önce bizleri ziyaret ederek, taleplerimizi ve sıkıntılarımızı dinlemişti. Şimdi ise yıllardır bakıma alınmayan sokağımızın alt yapısı ve parkesi yenileniyor. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.


Taşhan Sokak istikametinden Pazarkaşı Mahallesine kadar olan yol güzergâhında parke ve yol yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini açıklayarak çarşı esnaflarını çalışmalarla ilgili bilgilendiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, muhtelif cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu.


Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde 2 yıl içerisinde toplam 210 km stabilize yol, 158 bin m2 soğuk asfalt, 71 bin m2 sıcak asfalt, 37 km yeni yol açma ve 40 bin m2 parke çalışması yaptıklarını açıklayan Başkan Turgut, “Tarihi Demirciler Çarşısı olarak bilinen Taşhan Sokağımızda şuan 1000 m2’lik bir parke döşeme çalışması gerçekleştireceğiz. Ekiplerimiz alt yapısından tutunda yollarımızın en ücra köşesine kadar bakım çalışmasını gerçekleştiriyor. Devam eden çalışmalar sonucu bu sokak ve caddelerimiz rahat bir ulaşıma kavuşacak. Esnaflarımız kış aylarında mazgalların tıkanmasıyla taşkın sorunu yaşamayacaklar. Çünkü mazgalların temizliği ve bakımını en iyi şekilde yapıyoruz. Burada ki yol, parke, alt yapı hizmetlerimizin yanı sıra esnaflarımızın talebi olan çevre düzenleme çalışmalarını da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Silifke’mizi daha yaşanır, daha güzel hale getirmek için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.



Silifke Belediyesi



Geri Dön