16 / 04 / 2024

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Gündoğmuş’ta Büyükşehir Hizmet Birimi ve Kültür Merkezi’nin temelini atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçeye 2 yılda yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.




Gündoğmuş’ta Büyükşehir Hizmet Birimi ve Kültür Merkezi’nin temelini atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçeye 2 yılda yaklaşık 30 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.  Türel, “Antalya’dan Gündoğmuş’a hizmet mi gidermiş’ diyenler, hizmet nasıl gelirmiş görsünler, öğrensinler. Belki bundan sonra hizmet siyasetine öncelik verirler” dedi.


Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Hizmet Birimi ve Kültür Merkezi temel atma törenine Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gündoğmuşlular, ilçeye adım attığı andan itibaren Başkan Menderes Türel’e yoğun ilgi gösterdi. 14 senedir siyasetin içerisinde olduğunu, verdiği sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştığını kaydeden Türel, şöyle konuştu: “Söz ağızdan çıktıktan sonra siz sözün esiri olursunuz. O yüzden sözün esiri olmamak için verdiğimiz sözleri yerine getirmek bizim siyasi anlayışımızın en birinci maddesidir. Biz Gündoğmuş’a hizmetler yapacağız, projeler yapacağız, eserler kazandıracağız diyorken birileri çıktı, ‘Antalya’dan Gündoğmuş’a hizmet mi gidermiş’ dedi. Yüzlerce kilometre öteye Antalya Büyükşehir Belediyesi nasıl götürürmüş dediler. Onlar yan gelip yatmaya alışmışlar. Allah korusun kazansalardı, gelip size biz zaten buralara hizmet gelmez demiştik deyip, bizden de hizmet beklemeyin diyeceklerdi. Şimdi onu söyleyenler Gündoğmuş’a hizmet nasıl gelirmiş görsünler, öğrensinler, belki bundan sonra da hizmet siyasetini öncelik olarak sağlarlar.” 

300 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

7 Haziran seçimlerinden önce Gündoğmuş’ta ASMEK binası açtıklarını hatırlatan Türel, ASMEK kurslarına özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Şimdi de Büyükşehir Hizmet Binası’nın temelini atarak, Gündoğmuş’un en büyük eserlerinden ve binalarından birisini kazandırıyor olmaktan büyük bir şeref duyduğunu ifade eden Başkan Türel, şu bilgileri verdi: “Şu anda Gündoğmuş’un en büyük binası, şimdiki belediye binamız. Onun iki katından daha büyük bir bina olacak. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak. Gündoğmuş’un her ihtiyacını görmeye müsait muhteşem bir proje. Belediyemizin hizmet birimleri bu binamızın içinde yer alacak. Ayrıca 300 kişilik tiyatro ve konferans salonu yer alacak. Böylelikle Gündoğmuş kültürel etkinliklerin de merkezi olacak.”

5 YILDIZLI MİSAFİRHANE

Gündoğmuş’un en büyük sorunlarından bir tanesinin de konaklama olduğunu kaydeden Türel, “Şimdi bu bina ile o ihtiyacı da karşılayacağız. 16 yataklı misafirhanemiz ile 5 yıldızlı otel ayarında misafirlerimizi ağırlayacağız” dedi. Gündoğmuş’un hizmetin en iyisine layık olduğunu söyleyen Başkan Menderes Türel, ilçeye gerektiğinde açık olarak da kullanılabilen Avrupai bir kapalı pazar projesi kazandıracaklarını da müjdeledi.

YOLA 10 MİLYON LİRA

Kilit taşından asfalta, kanalizasyondan içme suyuna kadar Gündoğmuş’un birçok sorununu gidermeye çalıştıklarını aktaran Başkan Türel, bugüne kadar Gündoğmuş’a ASAT’la birlikte yaptıkları yatırım miktarını 30 milyon lira olarak açıkladı. Gündoğmuş’a göreve geldiklerinden bu yana 10 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını belirten Türel, bunun daha önce İl Özel İdaresi’nin Antalya’nın tüm ilçelerine bir yılda yaptığı toplam yatırım kadar olduğunun altını çizdi. 

Başkan Türel, temel atma töreninin ardından Gündoğmuşlu muhtarlarla toplantı yaparak, sorun, talep ve önerilerini dinledi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön