16 / 04 / 2024

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Hidayet Koyu’nda kaçak olarak faaliyet gösteren otel ve işletmeyi verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

“İKİ DEFA YIKIM KARARI ALINMASINA RAĞMEN”

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; Kaş’ta en fazla işgal altındaki bölgelerden Çukurbağ Yarımadası’nın Hidayet Koyu’nda 3'üncü derece doğal sit alanında yer alan Hidayet Koyu'nda 5 yıl önce inşa edilen kaçak otel ve plaj tesisleri hakkında Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu yıkım kararı aldı.

Butik otel, restoran ve plaj işletmesinin sahiplerine ilişkin idari işlem yapılmasını da isteyen komisyonun 20 Ağustos tarihli bu kararının üzerinden iki aydan fazla geçmesine rağmen yıkım yapılmadı.

Yıkım kararının uygulanmamasına tepki gösteren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “İzinsiz olarak beş yıla yakın süredir faaliyet gösteren otel hakkında iki defa yıkım kararı alınmasına rağmen hala neden yıkımın gerçekleşmedi. Otel sahiplerinin arkasında siyasi gücün olduğu iddiaları var. Yıkım kararı neden engellenmektedir? Kaş ve Antalya’da rant uğruna kaçak yapılaşmanın önüne geçilmelidir. Siyasi iktidar sessiz kaldıkça, Antalya ve Kaş’ın doğası talan edilmeye devam ediliyor. Bu düzen böyle sürmeyecek, Antalya’yı ranta ve talana teslim etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!


Geri Dön