20 / 04 / 2024

Okluk Koyu'na inşa edilen kaçak yapı meclis gündeminde!

Okluk Koyu'na inşa edilen kaçak yapı meclis gündeminde!

Muğla ilindeki Okluk Koyu'na inşa edilen yapı meclis gündemine taşındı. CHP'li Alban, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla ilindeki Okluk Koyu'na inşa edilen yapıya ilişkin soru önergesi hazırladı. Alban, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Alban, ''Muğla'nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu'na inşa ettirilen, kamuoyunda “Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı" diye bilinen yerleşkeye ait bilgiler ve yapının kendisi hakkında resmi hiçbir bilgi erişeme açık değildir.  Öyle ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Resmi Sitesi'nde, Cumhurbaşkanı’nın kullanımına (örneğin; Tarabya Yerleşkesi- Huber Köşkü) ait bilgiler bulunmakta iken, Marmaris'te bulunan bu yerleşke için hiçbir bilgiye yer verilmemektedir.  Kamuoyu, Marmaris ilçesi Okluk Koyu'na inşa ettirilen bu yapıyla ilgili bilgi sahibi olmak istemektedir'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban'ın soruları:
1- Ulusal basın ve Muğla yerel basınında, Cumhurbaşkanının “Yazlık Konutu” olarak  yaptırıldığı haberlerine konu olan bu yerleşke, ne kadarlık bir alanı kapsamaktadır? 
2- Bu yerleşkenin yapımı için, 15.03.2020 tarihi itibariyle ne kadar TL harcanmıştır? 
3- Yerleşkede bulunan bina ve oda sayısı kaçtır? 
4- Adı geçen yerde, kaç personel görev yapmaktadır? Bunların kadro unvanları nedir? 


 


Geri Dön