29 / 03 / 2024

Antalya Kemer'de 820 bin TL'den satılık 5 bina ve 2 sera!

Antalya Kemer'de 820 bin TL'den satılık 5 bina ve 2 sera!

T.C. Kemer/Antalya Sulh Hukuk Mahkemesi İzalei Şüyu Satış Memurluğu, Antalya ili Kemer ilçesi Çamyuva köyünde üzerinde 5 bina ve 2 sera bulunan arsayı satışa çıkardı. Satış, 03 Eylül 2012 Pazartesi günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C KEMER/ANTALYA SULH HUKUK MAHKEMESİ 

İZALEİ ŞUYU SATIŞ MEMURLUĞU GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA SATIŞ İLANI

SAYI: 2012/1 SatışÖmekNo:64

SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKUL CİNSİ. KIYMETİ. ADEDİ. EVSAFI TAPU KAYDI NİTELİKLERİ 1 Antalya ili Kemer ilçesi Çamyyva köyü Kuzdere köyü Nitelik: Narenciye bahçeli kargir ahır. Miktarı:4.476,78 m2,Ada No: -.Parsel No: 1222,Cilt no:13,Sayfa No:1239 TAPU KAYDI ÜZERİNDEKİ ŞERHLER :

SATIŞ ŞERHİ-Kemer Sulh Hukuk Mahkemesi izalei Suyu Satış Memurluğu 28/03/2012 tarih 2012/1 Sayılı Yazıları.

İMAR DURUMU : KEMER KUZDERE MAHALLESİ 1222 PARSEL NOLU TAŞINMAZ 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGU-LAMA İMAR PLANI DIŞINDA OLUP, 1/25000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANINDA TARIM ALANI İÇİNDE KALMAKTADIR.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU : Taşınmaz Kemer ilçesi Kuzdere Mahallesi Şehit Er Mehmet Orhan Caddesi 117. sokakta olup, taşınmaz üzerinde davalılara ait 5 adet bina ile 2 adet sera ve muhtelif cins ve çapta ağaçlar bulunmaktadır. Davalı Doğan Babacan'a ait tek katlı kagir konut olup üzeri tabliyelidir. 3 oda 1 salon, mutfak, klozetli banyo vb. oluşmaktadır. Tüm mahallerin tabanı seramiktir. Davalı Nermin Sağlam'a ait 2 katlı kagir konut olup üzeri tabliyelidir.3 oda 1 salon,mutfak,klozeti! banyo v.b oluşmaktadır. Dış doğrama PVC olup iç kapıları ahşap verniklidir. Duvarları normafsaten sıvalı ve badalıdır.2 odasının tabanı şaplı olup 1 odası ve salonun taban kaplamaları laminattır, Üst katında 2 oda mutfak ve banyo bulunmaktadır. Davalı Ahmet Ulu'ya ait tek katlı kagir konut olup üzeri tabliyelidir.2 oda 1 salon mutfak,klozeti banyo v.b.den oluşmaktadır. Tüm mahallerin tabanları seramiktir, Dış doğrama PVC den olup iç kapıları ahşap paneldir, Duvarları saten ve badalıdır. Davalı Arif Altınok'a ait 2 kat+ çatı katlı kagir konut olup üzeri kiremit örtülüdür. Her katında ayrı bir mesken bulunmaktadır. Giriş katında 2 oda, mutfak, wc ve banyodan oluşan mesken ile araba garajı mevcuttur. Doğramaları ahşaptır.Orta katında meskenin 2 odasının tabanı ahşap, 1 odasının tabanı seramik, 1 odasının tabanı ise laminattır.Tapuda hissedar olmayan Mustafa Altınok'a ait 3 katlı kagir konut olup üzeri kiremit örtülüdür. Üstün her katında ayrı bir mesken bulunmaktadır, Giriş katı garaj şeklinde olup üç tarafı duvar, önü ise açıktır. Üst katlan mesken olup dış doğramaları ahşap ve verniklidir. Binanın önü-doğusu bina boyunca balkon olup balkonlar demir korkulukludur. Taşınmaz üzerinde bulunan iki adet sera davalı Arif Altınok'a aittir. Taşınmaz üzerinde bulunan muhtelif cins ve yaştaki ağaçlarda bilirkişi raporunda belirtilen sayılarda davalılara aittir.Dava konusu yer Kemer merkeze 5 km.AntalyarMuğla karayoluna 3,5 km mesâfede 117 sokak üzerinde olup kısmen belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.

-izaleyi şüyu satışına esas teşkil eden Kemer Sulh Hukuk Mahkemesinin 04/12/2009 tarih 2009/71 Esas 2009/308 karar ve 09/03/2011 kesinleşme tarihli ilamı ile Hükmün 1. bendi uyarınca; Antalya ili Kemer ilçesi Çamyuva köyü Kuzdere Mevkii 1222 parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan ortaklığın satış suretiyle giderilmesine, satıştan elde edilecek paranın tapu kaydındaki oranlar ve 16/11/2009 tarihli inşaat, mülk ve ziraat bilirkişilerinin sunmuş olduğu raporda belirtilen oranlar gözetilmek suretiyle paydaşlar arasında dağıtılmasına, söz konusu raporda Mustafa Altınok'a ait olduğu belirtilen ve oranlama yapılan muhdesatın arza dahil edilerek tapudaki paydaşlara bu şekilde dağıtılmasına karar verilmiştir, TAŞINMAZIN SATIS DEĞERİ: 820,980,00 TL (Arsa+zirai muhtesat ağaç ve seralar+inşa muhsedat bina ve bahçe duvarı değeri olmak üzere) (SEKİZYÜZYİRMİBİN DOKUZYÜZSEKSEN TÜRK LİRASI)

BİRİNCİ SATIS GÜNÜ VE SAATİ: 03/09/2012 SAAT:14.00-14.15 İKİNCİ SATIS GÜNÜ VE SAATİ: 13/09/2012 SAAT:14.00-14.15

SATIS YERİ: KEMER HÜKÜMET KONAĞI ADLİYE HİZMET BİNASI GİRİŞ KAT POLİS NOKTASI YANINDA. SATIS ŞARTLARI: 1 -Satış 03/09/2012 gün saat:14.00'den 14.15'e kadar Kemer Hükümet Konağı giriş katı polis noktası yanında açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecnunu ve satış masraflarını geçmemek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa ve en çok artıranın taahhüdü bakı kalmak kaydıyla 13/09/2012 günü avnı verde ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Su kadar ki, artırma bedelinin malın tahsil edilen kıymetin %40ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhan olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. 2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır, Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek iİ7Rre mehil verilebilirResmi ihale pulu.damaa vergisi, tapu hare ye masraflar alıcıva aittir Harçlar Kanunu’nun Tapu Hardan 4 Savılı Tarifesinin 20. Maddesi uyarınca Cebri icra ve şüyuun izalesi hallerinde satıs bedeli, istimlaklerde takdir edilen bedel üzerinden devir eden ve devir alan için (Binde 16,5) tapu harcı alınır..Birikmiş vergiler satıs bedelinden ödenir,Satıs bedeline KDV dahil değildir.%18 KDV tutarı alıcıya aittir. 2464 Savılı Yasanın 68.maddesi uyarınca Tellaklık harcını mal ve ürünleri satan gerçek veya tüzel kişi ödemekle yükümlüdür. 3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerinde haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde tapu sicili sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 4 - İhaleye katılıp da daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat- bedelinden alınacaktır, 6-Sartname ilan tarihinden ibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiğinde, isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/1 sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur, (ic.if. 126)0 İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dâhildir Yönetmelik Örnek no:27 B 44645 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!


Geri Dön