26 / 04 / 2024

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi için yıkımlar başladı!

Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında eski Büyükşehir Belediye hizmet alanında yer alan prefabrik yapılar yıkılıyor.




ABüyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ilk dönem belediye başkanlığından bu yana en çok önem verdiği projeler arasında yer alan Antalya Kent Müzesi Projesi çalışmaları son sürat devam ediyor. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı içindeki eski hizmet birimleri olarak kullanılan prefabrik yapıların yıkımına başlandı. Proje tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi eski hizmet alanı Karaalioğlu Parkı’na dahil edilmiş olacak. Söz konusu alan içindeki Tarihi Belediye Başkanlık Binası, Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları kültür sembolü olarak korunacak. Bu yapılar Kapalı Spor Salonu ile birlikte müze ve sergi salonu işlevi görecek. 


STADYUMUN RUHU PARKTA YAŞAYACAK

Proje kapsamında yıkılan eski stadyum alanında da çalışmalar aralıksız devam ediyor. Türkiye’de ilk kez bir stadyum yeşil alana dönüştürülmek üzere yıkılmıştı. Proje içindeki yer altı otoparkının kazı ve hafriyat çalışmaları tamamlanırken, nostaljik açık tribünün inşaatının temeli de atıldı. Yıkılan eski stadyumun efsaneleşen açık tribünü, mimarisine sadık kalınarak yeniden inşa ediliyor. 900 kişi kapasiteli olacak tribün nostalji yaratacak. 


Antalya Kent Müzesi Projesi ile toplam 73 bin 800 metrekarelik alan yeniden düzenleniyor. Kentlilik bilinci oluşması, kent kültürünün gelecek nesillere aktarılması için büyük bir önem taşıyan Antalya Kent Müzesi Projesi’nde tarihi Büyükşehir Belediye Binası, Antalya’nın kültürel mirası Karaalioğlu Parkı ile yıkılan Atatürk Stadı alanı, Kapalı Spor Salonu açık Kent Müzesi inşaat alanını meydana getiriyor. 


Antalya Kent Müzesi, aynı zamanda bir buluşma noktası, bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi haline dönüşecek.. Karaalioğlu Parkı, Büyükşehir Belediyesi Eski Hizmet Alanı, Kapalı Spor Salonu ve yıkılan Atatürk Stadyumu alanında gerçekleştirilen düzenleme ile Antalya yeni bir yaşam alanı kazanmış olacak. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön