18 / 04 / 2024

Antalya kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak!

Antalya kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak!

Türkiye’nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesi Antalya’da start alıyor. 1.5 milyon metrekare arazide başlatılan dönüşüm çalışmalarında 3 bin 200 hak sahibiyle anlaşma sağlandı.



Kentsel dönüşüm planlamalarında Türkiye'ye örnek olacak proje Antalya'da hayata geçiriliyor. Kepezaltı ve Santral mahallelerinde hak sahiplerine tek kuruş ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olma, aynı sokakta oturma, kira ve taşınma yardımı gibi imkânlar sunan projede sona gelindi. Planlama ve imarla ilgili tüm kararların alındığı proje, Türkiye'deki en sorunsuz ilerleyen kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyor.


Türkiye'nin en büyüğü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projenin büyük inşaat firmalarının yatırımlarının en az 10 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Başkan Türel, şu bilgileri verdi: "Kepez ve Santral Mahalleleri'ne yapacağımız projenin örneği yok. Projeyle deprem riski gözetilerek inşa edilmiş sağlam binalar ile kentin trafik ihtiyaçlarını karşılayabilecek geniş yollara ve nitelikli sosyal alanlarla donatılmış, mülkiyet problemlerinin son bulduğu Yeni Kepez ve Santral'i hep birlikte inşa edeceğiz."


1.500 TL kira yardımı

Proje tamamlanıncaya kadar hak sahiplerine kira yardımı yapılacak. 24 ay sürmesi beklenen inşaat süresince vatandaşlar toplam 14 bin liralık kira yardımından faydalanacak. Vatandaşa hem kiraya çıkarken, hem de yeni evine taşınırken 750'şer liradan 1.500 lira taşınma yardımında bulunulacak. Proje kapsamında vatandaşların taşınma giderleri de karşılanacak.


Vatandaş komşudan ayrılmayacak

Vatandaşlara yerlerinden daire verilecek, komşularından ayrılmayacak. Projenin hayata geçirildiğinde bölge, Antalya'nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek. Türkiye'ye örnek olacak proje hayata geçtiğinde vatandaşların yerlerinin değeri en az iki üç misli artacak.


Sabah / Seda Tabak 





Geri Dön