26 / 04 / 2024

antalya kentsel dönüşümü

antalya kentsel dönüşümü

Antalya Akdeniz Güncel Gazetesi'nin yazarlarından İsa Kavlak bugünkü yazısında Antalya'nın eski bölümlerinde kentsel dönüşüm gerektiğini kaleme aldı. İşte İsa Kavlak'ın o yazısı...

Antalya kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak!

Türkiye’nin en büyük ve en sorunsuz kentsel dönüşüm projesi Antalya’da start alıyor. 1.5 milyon metrekare arazide başlatılan dönüşüm çalışmalarında 3 bin 200 hak sahibiyle anlaşma sağlandı.

Antalya’da yaşlı bina stoku çok fazla!

Antalya İleri Gazetesi'nin yazarlarından Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'daki yaşlı bina stokunun fazla olmasını kaleme aldı. İşte Umut Özen'in o yazısı...

Antalya'daki 1.70’lik katsayı sorunu kentsel dönüşüme engel mi?

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Müteahhitler Derneği’nde düzenlenen toplantıda inşaat sektöründeki katsayı sorununa değinerek, “Antalya’da bu 1.70 ile ilgili sıkıntılar olmasa bazı şeyler çok daha çabuk yapılabilir” dedi.

Osman Aydın Antalya'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Antalya’nın hızlı ve denetimsiz yapılaşma yüzünden İstanbul’a dönüşmesinden endişe duyduğu belirtti.

Antalya'da 80 bin yapı riskli!

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkan Vekili Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, Antalya genelinde 130 bin yapının 80 binin ya güçlendirilecek ya yıkılacak durumda olduğunu söyledi.

Antalya'nın 3'te 2'si riskli yapılardan meydana geliyor!

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkan Vekili Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Antalya genelinde 120 bin yapı stoğunun 80 bini yani üçte ikisi ya güçlendirilecek ya da yıkılacak durumda" dedi.

Antalya kentsel dönüşümünde son durum!

‘Kapalı Yol’, Antalya’nın şehir merkezi olarak kabul ediliyor ve her gün binlerce turist bu bölgede geziniyor. Gelin görün ki, şehrin merkezi ve en güzel yeri salaş binalardan geçilmiyor..

ATSO'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

ATSO'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 32.Grup Meslek Komitesi öncülüğünde 'Yapı Kooperatifçiliği ve Kentsel Dönüşüm' konulu bir toplantı düzenlendi.

Antalyalılara müjde!  Kentsel dönüşüm projesinde erken ödeme yapanlara tapuları teslim ediliyor!

Antalya, Korkuteli Belediye Başkanı Arasta projesi Kentsel dönüşüm projesini yapan BY Güzel İnşaat ve hak sahiplerine törenle tapuları teslim etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının artırıldığını duyurdu. İstanbul'da 3 bin 500 TL’ye; Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.

30 Ayda tamamlanması gereken kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanmadı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 30 ayda tamamlanması gereken, aradan 7 sene geçmesine rağmen bitmeyen Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm projesindeki gecikmeyi TBMM'ye taşıdı.

Antalya'da 355 kentsel dönüşüm konutunun temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 355 konutun temelini attı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin bitirilememesi ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşların mağdur oldu.

Alanya'da kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı!

Antalya'nın Alanya'nın ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım çalışmaları başladı. Önceki gün başlayan çalışmalarda 5 katlı bir binanın yıkımı gerçekleşti 

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm kabusa döndü!

Antalya’nın Kepez ilçesi, Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşlar mağdur oluyor...

Antalya Kepezaltı ve Santral mahallelerinde kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Antalya’nın Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesi inşaatının zamanında tamamlanmadığını anımsatan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kira yardımı ödemelerini de alamayan vatandaşın mağdur edildiğini belirtti.  

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde Silverline kalitesi!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yükselten Sur Yapı, Silverline Ankastre kalitesini seçti...  

Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi Kepez'i değerlendirecek!

Antalya Kepez Belediyesi'nin tüm aşamalarını şeffaflık ilkesi içerisinde kaldığı 'Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi' hızla sürüyor. Başkan Hakan Tütüncü, projenin hayata geçirildiği mahallede bulunan şantiye alanını gezip çalışmaları inceledi.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

antalya kentsel dönüşümü Haberi

antalya kentsel dönüşümü

Artık herkes Antalya'nın da deprem kuşağında yer aldığı bilincine varmaya başladı. 

Deprem deyince doğrusunu isterseniz bizler, Antalya'da yaşayanlar, pek kale almazdık. Burada deprem olmuyor nasıl olsa diyerek her işimizi depremi gözardı ederek yaptık. 

Devasa binalarda bile kalitesiz malzemeler kullanılarak inşaatlar yapıldı. 

Hatta daha da ileri giderek sıva kumu yerine sahillerden kamyonlarla çalman deniz kumlarıyla inşaatlar yaptık. 

Yaptık... 

Yalan yok... 

Bunu Antalya'da yaşayanlar çok iyi bilirler. 

1990'lı yıllara kadar inşaatlarda hep kaçak yollarla sahillerden alınan kumlarla inşaatlar yapıldı. 

O dönemlerden itibaren Belediye, o zamanın Antalya Belediyesi kum hırsızlarına karşı ciddi cezalar uygulamaya başlayınca sahillerden kamyon kamyon kum alınması, Çalınması önlendi. 

O zamana kadar sahillerden alınan kumlarla inşaat yapılmıştı. Bugün Antalya'daki eski binaların neredeyse tamamına yakını deniz kumuyla inşa edilmiş yapılardan oluşuyor. Bunların başında da Dokuma, Şarampol, Güllük, Memurevleri, Bahçelievler,...