19 / 04 / 2024

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm kabusa döndü!

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm kabusa döndü!

Antalya’nın Kepez ilçesi, Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmaması ve ödenmeyen kira yardımları sebebiyle vatandaşlar mağdur oluyor...



Antalya’nın Kepez ilçesi, Kepez ve Santral mahallelerinde sürdürülen kentsel dönüşüm projesi henüz tamamlanamadı. Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımları da ödenmiyor. 

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, kira yardımı mağduriyetinin soa ermesi için Antalya Büyükşehir Belediyesince Bakanlığa gönderilen 6 Mayıs 2020 tarihli yazının da henüz yanıtlanmadığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir açıklamada bulunmadığını dile getirdi. 

Halen 2.658 hak sahibinin 7 aylık kira alacağının ödenmediğini öğrendiklerine dikakt çeken Arı, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 24.04.2020 tarih ve 31108 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe sokulan 6306 Sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2'nci maddesi kapsamında riskli ve rezerv yapı alanlarında kira yardımı süresi 36 aydan 48 aya çıkarıldı. Sürenin uzatım nedeni inşaatı zamanında tamamlayamayan Sur İnşaat firmasından kaynaklı hak sahiplerinin mağdur edilmemesi. Bu doğrultuda Bakanlığın yükümlülüğünde olan bu sorunu bir an önce çözmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesinin 2019 yılı sonunda bitirilip konutların teslim edilmesi gerektiğine vurgu yapan Cavit Arı, “Geçen zamanda ancak 460 hak sahibinin konutu teslim edilebildi” dedi.

Murat Kurum: 5 yılda 1.5 milyon konut dönüştürülecek!


Geri Dön