27 / 04 / 2024

Antalya Kepez-Santral dönüşüm projesinde inşaat başladı!

Antalya Kepez-Santral dönüşüm projesinde inşaat başladı!

Sur Yapı'nın Antalya Kepez-Santral bölgesinde hayata geçireceği dev kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında inşaat başladı. 




Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre; Sur Yapı Antalya'da 1.3 milyon metrekarelik arazide dev kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Sur Yapı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 6 bin 400 adet konut inşa edecek. Kasım'da satışa sunulması planlanan projeye şimdiden 19 bin talep geldi.

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ
Sur Yapı yeni bir şehir inşa etmek için hazırlıklara tüm hızıyla devam ediyor. Antalya Kepez- Santral dönüşüm projesinde inşaat başladı. 1.3 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 20 bin konutun inşa edileceği Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde tüm yasal işlemler tamamlandı.

 

3 BİN 265 HAK SAHİBİYLE ANLAŞILDI

 

Antalya Kepez-Santral dönüşüm projesinde inşaat başladı!

 

Antalya  Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini açıklayan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,  "Projede yaklaşık 20 bin konut yer alacak. 1 milyon 380 bin metrekarelik arazi üzerinde çalışıyoruz. İki mahallede 3 bin 265 hak sahibiyle gönüllü anlaşma sağladık" dedi. 

 

Elmas, Antalya Kepez- Santral dönüşüm projesinin toplamda 20 bin konuttan oluşacağını ve projenin 8 yılda tamamlanacağını da aktardı. Elmas toplamda 8 milyar liralık yatırım yapacaklarının da altını çizdi.

 

270 bin metrekarelik şehir parkı da hayata geçirecek olan porjede 5 bin 135 zeytin, 2 bin 888 narenciye, 1.767 nar ağacı peyzajda kullanılacak. Bu bağlamda,  örnek bir kentsel dönüşüm meydana gelmiş olacak. 


YURTDIŞINDAN TALEP VAR
Elmas, "Projemizde bir süre önce ön talep toplamaya başladık. Antalya özelinde Muratpaşa (Merkez), Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere birçok ilçeden talep aldığımızı söyleyebilirim. Ayrıca yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarımızdan da talepler alıyoruz. Antalya bütün Türkiye'nin ve yurtdışında yaşayan herkesin ikinci evini almak istediği şehrimiz. Bu durumu ilk gelen taleplerden çok net müşahede ettik" diye konuştu. 


Geri Dön