24 / 04 / 2024

Antalya Kepezaltı Santral'deki dönüşümde büyük ilerleme!

Antalya Kepezaltı Santral'deki dönüşümde büyük ilerleme!

Yıkım işlemleri aralıksız devam ederken, bölgenin son hali gözle görülür biçimde belli olmaya başladı. îş makinelerinin durmadan sürdürdüğü yıkımlarda güvenli şeklide gerçekleşiyor.



Yıkım işlemleri aralıksız devam ederken, bölgenin son hali gözle görülür biçimde belli olmaya başladı. îş makinelerinin durmadan sürdürdüğü yıkımlarda güvenli şeklide gerçekleşiyor. Proje tamamlandığında yepyeni bir görünüme kavuşacak olan Kepez-Santral mahalleri için dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandı. 

Türkiye ye örnek yaşam merkezi


Modern çağın teknik imkan ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. 

Ağaçlar saksılar da korunuyor


Boşaltılan evlerin bahçelerinde bulunan ağaçlar ise Büyükşehir Belediyesi tarafından korumaya alındı. Sökülen ağaçlar Antalya Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından uygun saksılara konuluyor. Korumaya almarak saksıya konulan ağaçların görüntüsü ise adeta ağaç tarlasını andırıyor. Yetkililer 10 bine yakın ağaç hedeflediklerini söyledi. 


Antalya İleri


Geri Dön