25 / 04 / 2024

Antalya Kepez'in tapu sorunu çözülüyor!

Antalya Kepez'in tapu sorunu çözülüyor!

Kepez’de binden fazla gecekonduyu tapuyla buluşturacak adım Ankara’da atıldı. Üç ayrı bakan ile görüşen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çözümün 15 gün içinde şekilleneceğini müjdeledi



Kepez’de binden fazla gecekonduyu tapuyla buluşturacak adım Ankara’da atıldı. Üç ayrı bakan ile görüşen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çözümün 15 gün içinde şekilleneceğini müjdeledi.


AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez'de yaşanan tapu sorunlarının çözümü için  Ankara  çıkarması yaptı. Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret eden Antalya heyetine Antalya milletvekilleri de eşlik etti.


MÜJDE İLE DÖNDÜK

Ziyareti değerlendiren Tütüncü, Kepez'in yıllardır süren tapu sorunlarının çözümü için Ankara'dan müjde ile döndüklerini açıkladı. Üç bakan ile yaptıkları görüşmelerin son derece olumlu geçtiğinin altını çizen Tütüncü, "Bizim ajandamızdaki en önemli gündem maddelerimizden biri, vakıf arazilerinin takası suretiyle gecekondudan hak sahibi olan vatandaşlarımıza tapularını teslim etmek. Sürdürdüğümüz takas işlemi son aşamasına gelmiş durumdaydı. Bir takım idari tıkanıklıklar mevcuttu. Bunların çözümü noktasında görüşmelerimizi gerçekleştirdik" diye konuştu. Sorunun çözümü için hem Maliye Bakanı Ağbal'ın, hem de Başbakan Yarımcısı Kaynak'ın inisiyatif alması gerektiğinin altını çizen Tütüncü, "Maliye Bakanımız derhal problemin çözümü konusunda talimat verdi. Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcımız da Vakıflar Genel Müdürümüze bu işin takip edilmesini ve bir an evvel çözüme kavuşturulmasını talimatlandırdı. Tarihi ve önemli bir adım atıldı. Çok önemli bir kararlılık ortaya çıkmış oldu" ifadelerini kullandı.


15 GÜN İÇİNDE ÇÖZÜMLENİR

Tütüncü, hem Milli Emlak Genel Müdürlüğü hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 gün içerisinde idari noktadaki işlemlerin belli bir aşamaya geleceği ve çözümün belirleneceği müjdesini aldıklarını duyurdu.


Sabah


Geri Dön