26 / 04 / 2024

Antalya Kesik Minare'nin restorasyonu TBMM'de!

Antalya Kesik Minare'nin restorasyonu TBMM'de!

Antalya Kaleiçi'nde yer alan Kesik Minare isimli tarihi yapının restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Antalya Kaleiçi'nde yer alan Kesik Minare isimli tarihi yapının restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı. Bahşi, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Şahin, ''Sembol haline gelmiş Kesik Minare'ye külah eklenmesi yapının sembol özelliği kaybetmesine neden olacak ve tanıtım çalışmaları zarar görecektir. Kent belleğinde Kesik Minare adı mihenk taşı niteliğindedir'' diye konuştu.    

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi'nin soruları:
1- Bu eşsiz değerin önemli tarihi değerlerden biri olması nedeniyle doğallığı korunarak turizme açılması için minaredeki bu yenilemeden vazgeçmesi düşünür müsünüz?
2- Antalya'ya  mal olmuş bu tarihi yapının yenilenmesi için sivil toplum kuruluşlarının ve Antalyalıların görüşü alınmış mıdır? Yoksa kent adına 2-3 karar vericinin inisiyatifine bırakılarak koskoca Kesik Minare yok mu edilmiştir?
3- Kesik Minare'ye külah eklemekle tarihi zenginliğimizi sıradanlaştırmanın haricinde bir eksikliğini gidermiş oldunuz?


Geri Dön