25 / 04 / 2024

Antalya Kırcamii imar tapuları Ağustos 2016’da tamam!

Antalya Kırcamii imar tapuları Ağustos 2016’da tamam!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Veysel Barut, Kırcami bölgesinin parselasyonun Ekim ayı ortasında Muratpaşa Encümeni’ne geleceğini belirterek, “Süreç bu şekilde devam ederse gelecek yıl Ağustos ayında imar tapuları dağıtılır” dedi



Kırcamii bölgesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmasıyla ardından Muratpaşa Belediyesi’nde devam eden parselasyon çalışmalarında sona gelindi. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Veysel Barut, planlamayla ilgili gelinen son aşamayı ve bundan sonraki süreci değerlendirdi. Beş mahalleyi içine alan Kırcami’de hak sahiplerine imar tapularının Ağustos 2016’da verilebileceğini söyledi.

 

Encümenler parselasyonu inceleyecek 

Bölgenin parselasyonunun Ekim ayı ortasında tamamlanmasıyla birlikte Muratpaşa Belediyesi Encümeni’ne geleceğini belirten Barut, “Encümen kararı aldıktan sonra parselasyon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğü’ne gidecek. Parselasyon işlemleri imar kanununa uygun olup olmadığı kontrol edilecek ve Büyükşehir Belediyesi’nin Encümeni’ne sunulacak. Büyükşehir Encümeni’nden olumlu karar çıkmasıyla birlikte dosya Muratpaşa Belediyesi’ne gönderilecek” dedi.

 

30 gün sütreyle askıya çıkarılacak 

Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Muratpaşa Belediyesi’ne geri gönderilen Kırcami parselasyonunun 30 gün süreyle belediyede askıya çıkarılacağının kaydeden Barut, “Hak sahipleri bu askı sürecinde yerinin nerede kaldığını inceleme ve bilgilenme fırsatı bulacak. Haklı bir sebebi varsa askıda parselasyona gerekçesini sunarak Muratpaşa Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’ne bir dilekçeyle itiraz edebilecek” şeklinde konuştu.

 

Kadastro Müdürlüğü de parselasyonu inceleyecek 

Parselasyonunun askıdan inmesiyle birlikte Muratpaşa Belediyesi İmar Komisyonu’nun itiraz dilekçelerini inceleyeceğini ifade eden Barut, “Olumlu itiraz var ise parselasyon ona göre düzeltilecek yada itiraz komisyon tarafından uygun bulunmayıp reddedilecek. Tüm bu işlemler bittikten sonra dosya Kadastro Müdürlüğü’ne kontrol için gönderilecek. Kadastro Müdürlüğü’nde parselasyonun imar kanununun 18. maddesi ve yönetmeliklerine göre uygun yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek” diye konuştu.

 

İmar tapuları 

Kadastro Müdürlüğü’nde kontrollerin bitmesinin ardından yapılan parselasyonunun tescil için Muratpaşa Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gönderileceğinin belirten Barut, “Tapu dairesi alınan encümen kararı ve imar kanunun 19. maddesine göre tapu işlemlerini tamamlamakla yükümlüdür. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Ağustos 2016’da imar tapuları hak sahiplerine dağıtılmaya başlanacak. Hak sahibi yerini nasıl değerlendirmek isterse bu süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte karar verecek” dedi.  Öte yandan Kırcami bölgesi 1/5000’lik planına Şehir Plancıları Antalya Şubesi’nin 1/1000’lik plana ise CLK Akdeniz’in açılış davaları var.


Antalya İleri


Geri Dön