28 / 03 / 2024

Antalya Mevlana Kavşağı Mayıs'ta açılıyor!

Antalya Mevlana Kavşağı Mayıs'ta açılıyor!

İlklerin Belediyesi Antalya Büyükşehir Belediyesi, yapımı hızla süren Mevlana Kavşağı ile Türkiye’de bir ilke daha imza atılıyor. İki ayak arası 55 metre olan kavşak bu uzunlukla Türkiye’nin en uzun ardgerme kavşağı unvanını alacak




İlklerin Belediyesi Antalya Büyükşehir Belediyesi, yapımı hızla süren Mevlana Kavşağı ile Türkiye’de bir ilke daha imza atılıyor. İki ayak arası 55 metre olan kavşak bu uzunlukla Türkiye’nin en uzun ardgerme kavşağı unvanını alacak. Estetik bir görünüme sahip olacak kavşak, asma köprü gibi olacak.



Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya trafiğine nefes aldıracak projelerinden biri olan Mevlana Kavşağı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Mayıs ayında hizmete açılması için gece gündüz çalışılan Mevlana Kavşağı ile Türkiye’de bir ilke daha imza atılıyor. İki ayak arası 55 metre olan kavşak, bu uzunluğu ile Ankara’daki iki ayak arası 40 metre olan kavşağı geçerek Türkiye’nin en uzun ardgerme kavşağı unvanını alacak. Estetik açıdan da mükemmel bir şekilde tasarlanan kavşak, adeta bir asma köprü görünümünde olacak.


MAYIS’TA AÇILACAK


Kavşak çalışmalarını denetleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, inşaatın planlamalar doğrultusunda devam ettiği müjdesini verdi. Başkan Türel, “Üst kat tahliye betonları dökülüyor. Hedefimiz kavşağı Mayıs ayı sonunda açmak. Antalya’nın en önemli yükünü çeken kavşaklardan bir tanesinde çok daha rahat ve konforlu bir trafik akşı sağlayacağız. Her zaman olduğu gibi gece gündüz çalışıldı. Ağır işçilik gerektiren inşaatlar eskiden senelerce sürerdi. Şimdi birkaç ayda tamamlayacağımız için mutluyuz” dedi.


ASMA KÖPRÜ GİBİ OLACAK


Mevlana Kavşağı’nın çok önemli bir özelliğinin de olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Mimari estetik açıdan da güzel bir kavşak olarak planlamaya çalıştık. İki ayak arası ardgerme dediğimiz bir sistemle birbirine bağlanıyor ve mesafe 55 metre. Hiç ayaksız bir şekilde asma köprü şeklinde bir geçiş söz konusu. Bu Türkiye’deki en geniş açıklık. Ankara’da iki ayak arası 40 metre civarında olan bir kavşak var. Antalya’da ilk kez iki ayak arası genişliği 55 metre olan bir ardgerme köprüyü yaparak, Türkiye’de bir ilke daha imza atmış oluyoruz” diye konuştu.



YENİ KAVŞAKLAR YOLDA


Mevlana Kavşağı’nın devamında yapılacak çalışmalarla trafiğin kesintisiz akmasının sağlanacağının altını çizen Başkan Menderes Türel, “Kepez Belediyesi önündeki üst geçişli kavşak tamamlandı. Onun altından Kızılırmak ve Yeşilırmak caddelerini bağlayacak bir tünel geçişli kavşak yapacağız. Temmuz ayında projelerini tamamlayıp ihaleye çıkmayı planlıyoruz. Böylelikle güney istikametinden geldiğinizde kuzeye doğru en sıkışık kavşaklarda durmadan, vatandaşlarımız geçişlerini tamamlayabilecekler” şeklinde konuştu.


BU YAZ SAHİLDE KAMYON OLMAYACAK


Batı çevre yolu ile ilgili de bilgi veren Başkan Türel, çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti. Türel, Uncalı Mezarlığı ile Liman arasındaki bölümün yaz sezonundan önce hizmete açılmaya çalışıldığını belirterek, “Gayretlerimiz sürüyor. Böylelikle Konyaaltı sahil yolunu ağır tonajlı TIR ve kamyon trafiğinden bu yaz arındırmış olacağız. Kemer istikametinden gelen ağır araçlar Batı Çevre Yolu ile İller Bankası Kavşağı’ndan Çevre Yolu’yla kavuşmuş olacak. Batı Çevre Yolu, Korkuteli Kavşağı’na kadar devam ediyor. 2016 senesine kadar Korkuteli Kavşağı’nı da Uncalı Kavşağı’ndan bağlamış olmayı hedefliyoruz” dedi.  


Antalya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön