20 / 04 / 2024

Antalya Muratpaşa'da 10 bin kişilik spor salonunda sona gelindi!

Antalya Muratpaşa'da 10 bin kişilik spor salonunda sona gelindi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yaptırılan ve henüz adı konulmayan Muratpaşa ilçesindeki 10 bin seyirci kapasiteli spor salonunun, 2 ay içinde hizmete açılması bekleniyor.



Antalya, yapımı tamamlanmak üzere olan 10 bin kişilik spor salonu ile salon sporlarında da turizme hizmet verecek.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yaptırılan ve henüz adı konulmayan Muratpaşa ilçesindeki 10 bin seyirci kapasiteli spor salonunun, 2 ay içinde hizmete açılması bekleniyor.


Yaklaşık 50 milyon lira maliyetle 92 bin metrekare alanda inşa edilen 6 katlı spor salonunda ana salonun dışında, içinde güreş, judo, kick boks, muay thai, tekvando, karate, boks, halter, okçuluk, jimnastik, havalı silahlar, eskrim, satranç, curling, masa tenisi, bilardo, basketbol sporlarının yapılabileceği 14 antrenman salonu ile üç seminer salonu, 8 mağaza yer alıyor.Ayrıca, salonun güneyinde bulunan 6 bin metrekare alanda hentbol, voleybol ve futbol branşlarında plaj sporlarının yapılabileceği 7 saha da yer alıyor.


Vali Türker: "Uluslararası standartlarda bir tesise kavuşmuş oluyoruz"


Antalya Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salonun inşaatının yaklaşık 2,5 yıl sürdüğünü, geçici kabul yapılabilecek noktaya gelindiğini ifade etti.


Salonun yanındaki 33 bin kişilik Antalya Stadyumu ile bir kompleks oluşturduğunu dile getiren Türker, spor salonunun içinde 10 bin kişilik büyük salonun dışında değişik sporlara imkan veren 14 salonun daha bulunduğunu anlattı.


Türker, salonun yaklaşık 50 milyon liraya mal olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:"Antalya, Türkiye'nin turizm başkenti. Bir yıla turizmi yayma noktasında da bu tür sportif tesislerin bizlere çok büyük katkısı oluyor. Geçtiğimiz günlerde yeni futbol stadımızda Türkiye-İsveç milli maçını yaptık. Bu spor salonu da Antalya'nın spor turizmine ciddi katkı sağlayacak. Türkiye'nin birçok ulusal ve uluslararası organizasyonu almasını sağlayacak bir kapasiteye sahip. Tüm uluslararası standartlarda, uluslararası yayınların yapılabileceği imkanlara sahip bir tesise kavuşmuş oluyoruz."


Antalya'da geçen yıl sadece futbol branşında ve özellikle kış döneminde 2 bin kamp yapıldığını belirten Vali Türker, turistlerin ağırlıklı olarak yaz döneminde Antalya'ya geldiği düşünüldüğünde, kış döneminde turizmdeki kapasitesinin atıl kalmaması için spor turizminin kendilerine çok önemli bir imkan sunduğunu vurguladı.


Türker, Antalya'nın, Türkiye'de pek yaygın olmayan golf turizmi için Belek bölgesinde birçok imkan bulunduğunu ve ülkedeki 20 resmi golf sahasının 16'sının Belek'te yer aldığını anımsatarak, "Golf turizmi nasıl ki o sektörde faaliyet gösteren tüm dünyadan insanları çekiyorsa, bu spor salonu da inşallah yapılacak organizasyonlarla Antalya'nın kendi cazibesi, ulaşım imkanları, konaklama imkanları ve buradaki yeme içme imkanlarını dikkate aldığımızda, önemli bir cazibe merkezi oluşturacak." diye konuştu. 


Hacıcaferoğlu: "Her gün bin 500 genç spor yapacak"


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da 33 bin kişilik Antalya Stadı'nın ardından 10 bin kişilik spor salonunun açılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Tesisin 2 ay içinde hizmete açılmasını hedeflediklerinin altını çizen Hacıcaferoğlu, "10 bin kişilik spor salonunun içerisinde ana salon haricinde, bizi daha çok heyecanlandıran antrenman salonlarımız mevcut. Burada masa tenisinden eskrime, güreşten boksa, tekvandoya, haltere kadar birçok branşın antrenman yapabileceği çok güzel salonlar oluşturduk. Burada günlük bin 500 gencimize spor yaptırmayı ve onlara spor kültürünü, alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. 


Tesisin, Antalya'nın gençliği ve Türkiye'deki spor organizasyonları adına çok önemli bir yapı olduğunu aktaran Hacıcaferoğlu, "Antalya'daki tesis eksikliğini yavaş yavaş gideriyoruz. Önümüzdeki süreçte havuzumuz ve cimnastik salonumuz da hizmete girince Antalya tam bir spor kenti olacak." diye konuştu.

Hacıcaferoğlu, salonun dışındaki alanda önümüzdeki dönemde farklı tesislerde kurmayı düşündüklerini anlatarak, bunlardan bir tanesinin olimpik branşlardan biri olan BMX bisiklet tesisi olduğunu kaydetti.


AA







Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Kısa bir süre sonra açılışı yapılacak olan salonun fonksiyonel olması dikkat çekiyor

Antalya Valisi Muammer Türker, yapımı 30 ayda tamamlanan ve yakında hizmete açılması planlanan 10 bin kişilik spor salonunda incelemede bulundu. Vali Türker, ineleme ziyareti sırasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'ndan bilgi aldı.


14 AYRI SALONU DAHA VAR 

Antalya Stadyumu ile bir spor kompleks oluşturan salonda, basketbol, voleybol ve hentbol maçları oynanabilecek. Bina, 14 ayrı salonuyla da değişik spor dallarının yapılmasına imkan verecek.


Sabah


Geri Dön