16 / 04 / 2024

Antalya Real AVM'nin yerine ne yapılacak?

Antalya Real AVM'nin yerine ne yapılacak?

Hürses Gazetesi köşe yazarı Abdullah Yalçın bugün köşesinde "Real AVM'nin yerine 5 kat" başlıklı yazısına yer veri. İşte yazının detayları..



Beğendik Grup tarafından Rönesans Holding’e satılan ve Real AVM’nin yıkılarak 5 katı AVM, 10 katı ise rezidans olmak üzere toplam 15 katlı yeni bir yapı yapılacağı iddia ediliyordu.


Hürses Gazetesi olarak da Real AVM binasının Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında riskli yapı ilan edilip tapuya şerh konulduğunu ve 10 Ekim tarihinde yıkımının yapılacağını kamuoyu ile paylaşmıştık.


Ancak, Rönesans Holding tarafından da konu ile ilgili hiçbir açıklama gelmemişti.


Geçtiğimiz hafta bir dostumun aracılığı ile Rönesans Holding’in İcra Kurulu Üyesi Murat Özgümüş’ün cep telefonuna ulaştım.


Hürses Gazetesi olarak Sayın Özgümüş’ün holdingin büyük kentlerde ve Anadolu’da yaptığı AVM ve ticari yapılardan da sorumlu olduğunu öğrenmiştik.


Yapılan görüşmede Sayın Özgümüş, tüm iddialara, Real AVM’nin yıkılıp yerine nasıl bir yapının yapılacağını, riskli yapı ilan edilmesinin gerekçesini tüm açıklıkla anlattı.


Bugün Hürses Gazetesi’nde yer alan bu açıklamalar okunduğunda da anlaşılacağı gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Haşim İşcan Kültür Merkezi karşılığı ihale yolu ile yapılan Real AVM, mevcutta bir bodrum ve zemin olmak üzere iki kattan ibaret olmasına karşılık, mevcut imar hakkının ise zeminaltı 2 kat, zemin üstü de 3 kat olmak üzere 5 katlı olduğu anlaşılıyor.


Yine Özgümüş’ün açıklamalarında 15 katlı bir bina yapma diye bir şeyin söz konusu olmadığını, Haşim İşcan Kültür Merkezi’ni de holding olarak satın almalarının söz konusunu olmadığı anlaşılıyor.


Yani Real AVM’yi satın alan Rönesans Holding’e bağlı Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ticaret A.Ş’nin 12710 ada 8 parsel ile ilgili yeni bir imar plan değişikliği yaptırma gibi bir niyetleri yok. Ayrıca mevcutta da bir AVM olduğu için parsel zaten ticari alan.


Burada tek konu mevcut 2 katlı olan bir AVM’nin yerine 5 katlı yeni bir AVM gelecek.


Real AVM, içinde bulunan yaklaşık 20 dükkan ve hipermarketi ile bir MarkAntalya, bir Özdilek, bir Terra City gibi çok iyi iş yapan, özellikle araç açısından trafik sorunu yaratmayan bir konumdaydı.


Yerine yapılacak olan 5 katlı yeni AVM ise yine Rönesans Holding’in İcra Kurulu Üyesi Murat Özgümüş’ün söylemine göre modern bir AVM olacak.


Dolayısı ile o bölgede önümüzdeki yıllardan itibaren ciddi bir yoğunluğun yaşanacağı kesin.


Buradan yola çıkarak kent merkezine yeni AVM yapılması konusuna özellikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in nasıl bir yaklaşım göstereceği merak konusu. Çünkü Başkan Türel, meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, kendi döneminde kent merkezine yeni bir AVM yapılmasına müsaade etmeyeceğini açıklamıştı.


Yine yeni Parakende Yasası’nda yeni bir AVM’ye belediye tarafından ruhsat verilmeden önce ticaret odasından olumlu görüş alınması gerekecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’in de AVM’ler konusunda görüşü bilindiği için yeni AVM için olumlu görüş verip vermeyeceği de merak konusu.


Tabi bu ara şunu da ifade edeyim, Rönesans Holding’in İcra Kurulu Üyesi Murat Özgümüş, yeni AVM inşaatının projesinin yılsonu biteceğini ve projeyi de Antalya’ya gelerek düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağını da beyan etti.


Antalya Hürses 


Geri Dön