23 / 04 / 2024

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya Şehzade Korkut Camisi için ilk taş koyuldu!

Antalya'da 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi'nde restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.



Antalya'nın ilk camilerinden olan 1896 yılında çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen Şehzade Korkut Camisi için çalışmalar başladı. Projede restorasyon çalışmaları kapsamında ilk taş yerine konuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, caminin ilk taşını yerleştirme töreninde, yaklaşık 700 yıllık caminin kentin fethinin simgelerinden olduğunu açıkladı. Caminin kentteki ilk Türk İslam eserlerinden biri olduğunu vurgulayan Karaloğlu, vakıf eseri olan caminin Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarından izler taşıdığını belirtti.

Restorasyon çalışmaları kapsamında ilk duvar ve minarenin güçlendirmesini yaptıklarını açıklayan Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Caminin yeniden ayağa kaldıracağımız bölümleriyle ilgili ilk taşı bugün konuldu. Caminin yüzde 70'i ayakta. Yüzde 30'unu da tamamlama çalışması yapacağız. Bu camiye ibadet ve ziyaret için girenler birçok medeniyetin izini görebilecek. Bu cami adeta bir müze cami olarak hizmet verecek. Yaptığımız bütün çalışmaları Antalya Koruma Kurulu ve bilim heyetinin gösterdikleri yol doğrultusunda yapıyoruz. Tarihi Kaleiçi'ne gelenler artık Şehzade Korkut Camisi'ni de ziyaret edebilecek. Kaleiçi çok değerli bir yer. Şehzade Korkut Camisi de Kaleiçi'nin en değerli bölümlerinden bir tanesi. İnşallah burayı 2019 sonu ibadete açacağız."

Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata da 123 yıldır ibadete kapalı camiyi, aslına uygun şekilde kısa sürede restore ederek ayağa kaldıracaklarını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir hızla bunu yaptık. Zamanla bu performansımızı geliştirmeyi, daha kaliteli restorasyon uygulamaları yapmayı düşünüyoruz. Yurt dışında da 7 ülkede 50'ye yakın ecdat yadigarı eseri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." 


Geri Dön