19 / 04 / 2024

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.



Antalya Serbest Bölge İşletici ve Yatırımcı A.Ş (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses, koronavirüs salgını kapsamında Serbest Bölge'de firmaların üretimlerini sürdürdüklerini açıkladı. Sabah'ta yer alan habere göre; firmaların çalışmalarının bir bölümünü evden, bazılarının da işçi sayısını azaltıp gerçekleştirdiklerinden bahseden Gürses, ASBAŞ yönetim kurulunun da geçen hafta telekonferans yöntemiyle toplanarak yatırımlarına ara vermeme kararı aldıklarını açıkladı.

20 MİLYONLUK ALT YAPI

Antalya Serbest Bölgesi'nde 2023'e kadar 20 milyon dolarlık alt yapı yatırımında bulunacaklarını ifade eden Gürses, boyları 90 metreye kadar çıkabilecek lüks yatların daha rahat giriş çıkış yapabilmelerini sağlamak için yeni rıhtım düzenlemesi yapacaklarından bahsetti. 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verdiklerini ifade eden Zeki Gürses, 560 tonluk travellift alımı için de el sıkıştıklarını ve ilgili firma ile sözleşme için hazırlık gerçekleştirdiklerini anlattı. Gürses, "Antalya Serbest Bölgesi lüks yat üretiminin yanında yat bakım ve onarım bölgesi haline de gelecek" dedi.
 


Geri Dön