23 / 04 / 2024

Antalya Stadı açılışı bekliyor!

Antalya Stadı açılışı bekliyor!

Antalya stadyumu için tartışmalar devam ediyor. Haber ajansları birbirlerinden farklı bilgiler geçerken, stadyum inşaatının kapasite artırımı nedeniyle uzadığı anlaşıldı.



Antalya stadyumu için tartışmalar devam ediyor. Haber ajansları birbirlerinden farklı bilgiler geçerken, stadyum inşaatının kapasite artırımı nedeniyle uzadığı anlaşıldı. Stadyum, Menderes Türel'in ilk başkanlığı döneminde ihale edilmişti ancak sivil toplum örgütleri ve Antalya halkının itirazları nedeni ile ihale ve proje iptal edilmişti. Söz konusu iptalin ardından TOKI, Spor Bakanlığı ile arazi karşılığı anlaşarak projeyi aynı yerde uygulama amacıyla 2012 yılında ihaleyi sonuçlandırmış, proje ihale aşamasında 25 bin kişilik olarak planlanmıştı. Yapı süresi 800 gün olarak planlanan projenin temel atma sürecinde değişiklikler yapılarak stadyum kapasitesi 33 bin kişiye çıkartılmıştı. Yapılan diğer yapısal değişikliklerle birlikte 15 Nisan 2015 tarihinde bitilmesi planlanan proje önemli yapısal değişiklikler nedeni ile müteahhide ek süre verilerek proje bitim tarihi eylül ayına uzatıldı. 


AÇILIŞ GÜNÜ BEKLENİYOR

Projenin 11 Eylül tarihinde ise geçici kabulü yapıldı ancak e-bilet ve passolig uygulaması, Türkiye Futbol Federasyonu çalışmaları, geçici kabul prosedürleri ve stadyumun bakanlığa devri çalışmaları nedeniyle stadyum açılışının 26 Ekim 2015 tarihinde Antalyaspor - Beşiktaş maçında yapılması kararlaştırıldı. Proje için çeşitli haber ajanslarında iddia edildiği gibi herhangi bir gecikme cezasının ise söz konusu olmadığı belirtildi. 



Evrensel 


Geri Dön