25 / 04 / 2024

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!

Merakla beklenen Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor. Stadyum da ayrıca alışveriş merkezi de yer alıyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Erzincan Stadı'nın inşaatında sona gelindi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erzincan Atatürk Mahallesi'nde yer alan eski stadyumun yerinde hayata geçirilen Erzincan Stadı'nın kullanım alanı 62 bin 547 metrekare olarak belirlendi. Seyirci kapasitesi 12 bin 981 olan stadyumda, alışveriş merkezi ve restoranların dışında spor alanları da yer alacak.

UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen Erzincan Stadı'nda ayrıca 605 araç kapasiteli otopark da mevcut.

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!

İnşaat çalışmalarında sona gelinen Erzincan Stadı'nın  2021-2022 futbol sezonu öncesinde hizmete açılması hedefleniyor.  Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada stadın sosyal donatı alanları ile ilgili bazı bilgiler verdi. 

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!

Ayrancı, şunları söyledi:

"İçerisinde spor salonlarıyla, şehir manzaralı restoranı, alışveriş merkezi ve otoparkı ile sadece maçların oynandığı saatlerde değil, tüm zamanlarda vatandaşlara hizmet edecek 'Yaşayan stat' dediğimiz bir stadı inşallah tamamlamış olacağız. Stadımız, UEFA normlarının hepsini karşılamakta, ulusal ve uluslararası tüm müsabakaların yapılabileceği standartlara sahip."


- Alttan ısıtma sistemiyle dikkat çekiyor

Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Erzincan Stadı'nda kullanılan alttan ısıtma sisteminin avantajları ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. 

Erzincan Stadı açılış için gün sayıyor!

Ayrancı, şöyle konuştu:

"Stat, özellikle ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimizin tercih edilmesi anlamında bizi avantajlı duruma getirecektir. Kış aylarında bölgemiz soğuk iklim şartlarına sahip. Bu bölgedeki bu imkanı sağlayan tek stat. Alttan ısıtma imkanını sağlamak suretiyle her türlü iklim koşulunda bize futbol müsabakasına ev sahipliği yapma imkanı veriyor. Tesisimiz hem alttan ısıtma imkanlarıyla hem de diğer şartlarıyla birlikte bölgemizin en modern stadı, en modern tesisi olacak."

TOKİ, Erzincan'da 256 yeni konut inşa edecek!


Geri Dön