26 / 04 / 2024

Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi açılış için gün sayıyor!

Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından temeli 2014 yılında atılan Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, açılış için gün sayıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan okul, 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminin ikinci yarısında eğitime başlayacak.



Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneğini (BİHMED) ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaatı tamamlanan okulla ilgili açıklamalarda bulundu. Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'nin mimarisiyle de önplana çıkan bir eser olduğunu ifade eden Dündar, "En büyük yatırımlarımızdan bir tanesi bu okul. İlçemizdeki 250 okulun 226 tanesine çeşitli hizmetlerde bulunduk. İki tane anaokulu inşa ettik. Mehmet Akif Mahallesi'nde çalışmaları devam eden 26 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulunun inşaatı hızla yükseliyor. Uluslar arası eğitim veren bir okulu Bursa'ya kazandırmak adına hayata geçirdiğimiz dev projemiz Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'ni de hizmete açmak için gün sayıyoruz" dedi. 


21 BİN 402 METREKARE... 


Selçuklu dönemi ve günümüz mimarisinin harmanlanmasıyla inşa edilen okulun yalnızca Türkiye'den değil, dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilere hizmet vereceğini kaydeden Dündar, "21 bin 402 metrekare alana inşa edilen, 30 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'nde yetişecek öğrenciler, bu okulun kuruluş felsefesine uygun olarak, gittikleri yerlere hizmet, banş, özgürlük ve insanlık götürecek. Gençlerimiz, daha güzel ve daha modern şartlarda eğitim görmesi için inşa ettiğimiz okulumuz, şimdiden öğrencilerimize ve eğitimcilerimize hayırlı olsun" diye konuştu. 

Ziyarette yer alan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve BİHMED Başkanı Kadir Oruç da Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'nin sadece Bursa değil, tüm Türkiye adına önemli bir eğitim yatırımı olduğunu ifade ederek, böyle önemli bir okulun inşa edilmesini sağladığı için Başkan Dündar'a teşekkür ettiler. 


Olay Bursa


Geri Dön