18 / 04 / 2024

Antalya Tonguç Caddesi'nde mutlu sona doğru!

Antalya Tonguç Caddesi'nde mutlu sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında ulaşıma çözüm olarak Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve katlı kavşak çalışmasında sona yaklaşılıyor.




Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında ulaşıma çözüm olarak Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve katlı kavşak çalışmasında sona yaklaşılıyor. Raylı sistem seferlerinin aksamaması için çalışmalar büyük titizlikle yürütülüyor.


Büyükşehir Belediyesi’nin Efsane Geri Dönüyor sloganıyla başlattığı Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek proje adım adım hayata geçiyor. Antalya'nın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olan Şarampol Caddesi projesi ile bölgenin trafik sorunu da çözülüyor. Bu kapsamda Tonguç Caddesi üzerinde Eski Şarampol Caddesi, Şarampol Caddesi ve 620 Sokak kesişimlerinde başlatılan hemzemin geçişi ve katlı kavşak yapılıyor. Bu üç noktanın ışıksız geçilmesini sağlayacak çalışmalarda sona geldi.

İKİ KAVŞAK BİTTİ

Çalışmaların büyük bir hız ve özveri ile devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Tonguç-620 Sokak kesişimindeki katlı kavşak inşaatının tamamlandığını ifade etti. Yetkililer, kavşak yan yollarının asfaltlandığını, kaldırım çalışmalarının da sona erdiğini açıkladı. Tonguç-Eski Şarampol Caddesi kesişimindeki katlı kavşak inşaatında da sona gelindiğini belirten yetkililer, asfalt çalışmalarının yakında tamamlanacağını kaydetti.

RAYLI SİSTEM İÇİN TİTİZ ÇALIŞMA

Fen İşleri Dairesi yetkilileri, tramvay seferlerinin aksamaması ve vatandaşların ulaşım konusunda mağdur olmaması için Tonguç-Şarampol kesişiminde süren tünel geçiş projesinin revize edildiğini söyledi. Yetkililer, bu kısmın diğer kavşaklardan farklı olarak çelik taşıyıcıya döndürüldüğünü belirterek, 26 metre uzunluğunda toplam 9 çelik çerçeve üzerine hasır donatı ve püskürtme beton yapılacağını kaydetti. Bu noktadaki kazının raylı sistem seferleri devam ettiği için oldukça dikkatli yapıldığını ifade eden yetkililer, bu iş için küçük iş makinelerinin kullandığını söyledi. Böylece raylı sistem altında mevcut deplase edilen eski alt yapı hatlarının gevşek dolgularını kontrollü bir şekilde boşalması sağlanıyor. 

YAĞMUR SUYU DA ÇÖZÜLDÜ

Tonguç Caddesi üzerinde gerçekleşen hemzemin geçişi ve katlı kavşaklarla Tonguç-Şarampol-Güllük caddeleri arasında yaşanan yoğun trafik sıkışıklığına son verilecek. Çalışma kapsamında bölgenin ihtiyaç duyduğu yağmur suyu drenaj sistemi de tamamlanmak üzere. Bölge halkının şiddetli yağışlarda korkulu rüyası haline gelen göl manzaraları ve su taşkınları tarih olacak.




Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön