25 / 04 / 2024

Antalya ve İzmir'de konut fiyatları yüzde 67 arttı!

Antalya ve İzmir'de konut fiyatları yüzde 67 arttı!

Türkiye’de emlak fiyatları sadece İstanbul, Ankara gibi metropollerde değil, Anadolu’da da tırmanışa geçti. Araştırmalara göre son 5 yılda Antalya ve İzmir’deki konut fiyatları ortalama yüzde 67 arttı...



İki gündür gayrimenkul sektörünün nabzını tutan MİLLET, bugün ise İstanbul ve  Ankara  dışında prim yapan il ve ilçeleri masaya yatırıyor. Gayrimenkul araştırma ve danışmanlık şirketi REIDIN’den aldığımız verilere göre son 5 yılda konut fiyatlarının en fazla artış gösterdiği yer yüzde 76’yla Antalya Konyaaltı. Onu yüzde 68’le  İzmir  Bornova izliyor.


ÇUKUROVA DEĞİŞİYOR


Ancak en dikkat çekici gelişme yüzde 67.2’lik artışla  Adana  Seyhan’da yaşanıyor. Adana emlak pazarının son 10 yılda kabuk değiştirdiğini söyleyen REIDIN CEO’su Ahmet Kayhan, “Kentte ciddi konut talebi var ama arz düşük” diye konuştu. “İstanbul’da Ağaoğlu varsa, bizde de Bekaroğlu İnşaat, Ömer Bayram İnşaat var” diyen Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkan Rabia Ülkü Uçar ise son dönemde markalı konut ve ofis projelerinde artış yaşandığını belirtti.


MERKEZİ YERLER DEĞERLENDİ


Uçar, özellikle son 3-4 yılda Türkmenbaşı Bulvarı ve Gürselpaşa mevkisinin imara açılmasıyla bölgedeki lüks konutların metrekare satış fiyatının 1.750 liraya kadar çıktığını söyledi. Uçar, Seyhan ve Yüreğir’deki fiyat artışının ise ilçelerin merkezi olmasına bağlıyor.


EVİMİZ KOCAEL'NİN YÜZDE 35'İ SATILDI 


Kocaeli’deki en büyük konut projelerinden biri olan evimiz Kocaeli’de inşaat hızla devam ediyor. Pekdemir İnşaat tarafından hayata geçirilen projede 936 konut bulunuyor. MİLLeT’e konuşan Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, “Metrekare satış fiyatımız 1.400 lira seviyesinde. Projenin yüzde 75’inin de satışını tamamladık” dedi. 2+1’den 4+1’e kadar farklı konut seçenekleri sunulan evimiz Kocaeli’de teslimler ise Temmuz 2015’te yapılacak. Pekdemir, 2015’te kentsel dönüşüm projelerini de hayata geçireceklerini söyledi.


SUR YAPI'DAN 1.3 MİLYAR LİRALIK LÜKS PROJE


İstanbul’da birçok konut ve AVM yatırımı bulunan Sur Yapı yeni projesini Bursa’nın Nilüfer ilçesinde inşa ediyor. 1.3 milyar lira yatırımla hayata geçecek MARKA Rezidans ve Alışveriş Merkezi, 316 lüks daire ve 220 mağazadan oluşuyor. 220 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen projede daire fiyatları ise 300 bin liradan başlıyor.



Elif Akın-Millet


Geri Dön