20 / 04 / 2024

Antalya vizyon projelerle cazibe merkezi olacak!

Antalya vizyon projelerle cazibe merkezi olacak!

Art arda hayata geçirdiği projelerle dünya süper ligine çıkan Antalya değerine değer katıyor. Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı, Yat Limanı ve Tünektepe Projesi gibi vizyon projeler ile kentin geleceği inşa ediliyor.



Art arda hayata geçirdiği projelerle dünya süper ligine çıkan Antalya değerine değer katıyor. Birleşmiş Milletler bünyesinde oluşturulan Güçlü Şehirler ağının 20 üyesinden biri olan Antalya G20 zirvesine ev sahipliği yaparak dünya siyasetinin de başkenti oldu.


Dünya  liderlerinin ağırlanacağı G20’den sonra Türkiye’nin ilk EXPO’su olan ‘EXPO 2016’ya da ev sahipliği yapmaya hazırlanan Antalya bir yandan da Türkiye’nin en büyük projeleri arasında yer alan vizyon projelerine bir bir start veriyor. Belediyeciliğin Oscarı olarak kabul edilen Çiçek Açan Şehirler yarışmasında 5 Çiçekli Altın Şehir ödülünü alan Antalya, Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı, Yat Limanı ve Tünektepe Projesi gibi vizyon projeler ile geleceğini inşa ediliyor.


ÇILGIN PROJE


Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonraki ikinci çılgın projesi Boğaçayı Projesi olacak. Antalya’nın geleceğine yön verecek olan proje Antalya’ya çok önemli marka değeri sağlayacak. Boğaçayı Projesi içerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak.


EN GÜZEL SAHİL


Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın pırlanta gerdanlığı, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı’na dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK’ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak. Antalyalıların ve her yıl şehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi şekilde faydalanacağı Konyaaltı, bir dünya projesi olarak Antalya’nın değerine değer katacak.


KRUVAZİYER LİMANI


Büyükşehir Belediyesi’nin gözde projelerinden Kruvaziyer Liman Projesi, turizm sektörüne yeni bir soluk katacak. Şehir merkezine yakın ve dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı Projesi ile Antalya kanatlanacak. Antalya’yı yat turizminin yeni çekim merkezi haline getirecek nehir marinaları yapılacak.  Uzunluğu 845 metre olacak yanaşma iskelesine 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda yanaşabilecek. Antalya eşsiz koyları, tarihi, doğası ve çekim merkezleriyle kruvaziyer turizmde Dünya’nın en önemli merkezlerinden biri haline gelmeyi hedefliyor.


FİLM PLATOLARI  KURULUYOR


Avrupa’nın ve Asya’nın en uzun soluklu film festivallerinden biri olan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’ne ev sahipliği yapan şehirde film platoları kuruluyor. Çok geniş bir alana kurulacak platolarda kostüm bankaları da olacak. Dünya’nın konuştuğu filmler Antalya’da çekilecek.


Bu tesis Avrupa’da bile yok


Antalyaspor’a Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın en iyi kamp tesislerinin kazandırılması için çalışmalar hızlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan tesislerde, geleceğin sporcuları yetiştirilmesi hedefleniyor.


TÜNEKTEPE’YE SİMGESEL TESİS


Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi Tünektepe’de hayat bulacak. Antalya’nın işaret fişeği olacak proje ile Tünektepe, modern mimarinin özgün çizgilerini taşıyan proje ile dünyadan binlerce turist çekecek. Teleferikle birlikte halkın da günü birlik ulaşıp istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Tünektepe’ye ulaşım Sarısu’dan teleferikle sağlanacak. 


Kentsel dönüşümde örnek olacak


Vizyon projeler ile geleceğin Antalya’sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da Kepezaltı ve Santral Mahalleleri’nde Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Antalya’yı kanatlandıracak dev proje hayata geçtiğinde bölgenin kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacak. Bölgenin gayrimenkul değerinin de en az 2-3 kat artış göstermesi bekleniyor. Yeni proje ile yeşil alanları bol, meydanları bol, okullara yaya gidilebilen, her türlü sosyal imkânı olan bir yaşam alanı inşa edilecek.


ANTALYA DEMİR AĞLARLA ÖRÜLÜYOR


Büyükşehir Belediye Başkan Türel’in ilk döneminde kazandırdığı Meydan-Kepez hattını Aksu’ya kadar uzatacak. 18 kilometrelik Meydan-Havaalanı-EXPO ikinci etap raylı sistem hattının temeli atıldı. 23 kilometrelik Varsak-Meltem arasındaki 3’ncü etabın ise proje ihalesine çıkıldı. Antalya toplam 52.1 kilometrelik raylı sistem hattı ve 2 ayrı hızlı tren projesi ile adeta demir ağlar ile örülecek.


420 MİLYONA MAL OLACAK


2’nci etap EXPO-Meydan raylı sistem hattının tamamlanmasıyla Havalimanı ile Otogar arası 37 dakikada, kent merkezi ile havalimanı arası 17 dakikada kat edilecek. Raylı sistem hattının 420 milyon liraya mal olacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “18 raylı sistem aracını 100 milyon liranın üzerinde bir bedelle biz temin ediyoruz. Hattın yapımı Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. EXPO projesine yetiştirilmesi hedefleniyor” dedi.


3’ÜNCÜ ETABIN TEMELİ 2016’DA ATILACAK


azVarsak- Meltem arasındaki 3’üncü etap raylı sistem hattının proje ihalesi de yapıldı. Bu hat eski Varsak Belediyesi’nin bulunduğu alandan Kepez Belediyesi, Sakarya Bulvarı, Otogar istikametine, buradan Akdeniz Üniversitesi’nden Meltem’e, Uygulama Hastanesi’nin önünden de meteorolojiye kadar uzuyor.


DOĞU GARAJI CAZİBE MERKEZİ OLUYOR


Büyükşehir Belediyesi Antalya’nın tam merkezinde bir proje daha hayata geçiriyor. Barselona’da turistlerin uğramadan gitmediği geleneksel çarşıya benzer bir çarşıyı Doğu Garajı’ndaki nekropolün etrafında yaşatacak. Proje geleneksel çarşı kültürünün yaşatılması ve kent merkezindeki ticaretin artırılması konusunda önemli bir çalışma olacak. Projenin içinde çarşı kültürünü devam ettirecek dükkanlar, mağazalar ve restoranlar yer alıyor. Doğu Garajı Antalya’nın kültürel etkinlilerine de ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Konservatuvarı yaşam canlılığı sağlaması adına çarşının en üst katına taşınacak. Bina içinde 700 kişilik bir konser ve sergi alanı yel alacak olacak.


Star


Geri Dön