26 / 04 / 2024

Antalya vizyon projelerle marka şehre dönüşüyor!

Antalya vizyon projelerle marka şehre dönüşüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı vizyon projeleri ile marka şehre dönüştürmek adına yatırımlarına devam ettiklerini söyledi. 



Boğaçay Projesi'nden, Konyaaltı Sahili'ne, Kruvaziyer Liman'dan, Tünektepe Projesi'ne mega projelerle Antalya, dünyanın parlayan yıldızı olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Antalyalıların desteği ile hayal denilen projeleri birer birer başlatan ve gerçekleştiren Başkan Menderes Türel, marka kent Antalya hedefine hızla yaklaşıyor.

Başkan Türel, taşıdığı afet riskiyle Konyaaltı'nı tehdit eden Boğaçayı'nı kente büyük katma değer sağlayacak bir yaşam alanına dönüştürüyor. Antalya'nın çehresini değiştiren Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park projesi Konyaaltı Sahilini güzelleştirdi. 

Uluslararası İdealkent Ödülleri 2018 ödülünü alan proje kapsamında sahil yaya öncelikli hale getirildi. Konyaaltı Sahili, yemyeşil görüntüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, parkları, modern kent mobilyaları, meydanlaı ile yenilendi. Proje kapsamında 30 bin metrekare beton alan yeşil alana dönüştürüldü. 

Antalya'nın günümüz ve gelecek yıllardaki ulaşım problemine kalıcı ve çağdaş çözüm olacak 25 kilometrelik Varsak- Zerdalilik 3. Etap Raylı Sistem Projesi büyük bir hızla sürüyor. 

Türkiye'nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan 'Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi' ile Antalya yeni bir cazibe merkezine kavuşacak. Hak sahiplerine ait konutların da içinde yer aldığı yaklaşık 6500 konutun inşaatında sona gelindi.


Geri Dön