26 / 04 / 2024

Antalya Yamansaz'da kaçak yapı mücadelesi!

Antalya Yamansaz'da kaçak yapı mücadelesi!

İmar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar SİT alanı olan Antalya'nın Muratpasa ilçesi Yamansaz bölgesinde rant peşinde.



Antalya'nın Muratpasa ilçesinde 1'inci derece sit alanı olan Yamansaz bölgesinde imar barışını fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar rant peşinde koşuyor. fırsatçılar farklı yöntemler bulmayı sürdürüyor. Sabah Akdeniz Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgede sazlıklar içine kulübe, prefabrik ev ve gecekondu yapılaşmaları hızla artıyor. 

ZEYTİN AĞACI DİKTİLER

İlçede her gün kamyonlarla inşaat malzemesi taşınıyor ve derme çatma kaçak yapılar inşa ediliyor. Bölgede bulunan prefabrik ev ve konteynerlerin yanı sıra şimdi ise hazine arazilerinin etrafı çevrilip fidan dikilerek tarla süsü veriliyor. Bu alanlara zeytin ve madem gibi fidanlar diken fırsatçılar arsalara tarsa süsü veriyor. Fırsatçılar bu alanların içerisine kulübe yapmayı tercih ediyor.

KUŞ CENNETİ YOK EDİLİYOR

Bölgede ilk olarak rant pant pesinde kosan kisiler gecekondu ve konteynerleri yol üzerine yerleştiriyor.  Aradan geçen süreçte konteynerler 'Kus Cenneti' olan sazlık bölgenin içerisine taşındı. Kaçak yapılar, sazlıkların kesilmesiyle net bir sekilde ortaya çıktı. Bölgede insaatı süren kaçak yapılar tek tek görüntülendi.
 

İmar barışında 'kaçak yapı' krizi!


Geri Dön