18 / 04 / 2024

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Antalya'da bozulan imar yapısının değişmesi için fırsat olarak görünüyor. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentteki dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 



Antalya kent merkezinde yapı ömrünü doldurmuş bina sayısı oldukça fazla. Bu nedenle kentte  Kentsel Dönüşüm Master Planı çıkarılması gerekiyor ve  ada bazlı kentsel dönüşüm planları yapılması gerekli görülüyor.

 

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, yapılan tek bina yenilenmelerinin ada bazında dönüşümü zorlaştırdığını söyledi. Bu nedenle tekli değişimlerin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Kurt, "Kent merkezinde öncelikli bir alan belirlenerek örnek bir kentsel dönüşüm yapılmalı. Burada alınacak olumlu sonuçlar, yeni projelerin önünü açacaktır" diye konuştu. Kurt, "Sıcak bir kent olan Antalya kenti için kuzey güney koridorları oluşturulmalı ve planlama çalışmalarına aktarılmalıdır" önerisinde bulundu.

 

Şehir Plancıları Odası Başkanı Ebru Manavoğlu da yerel yönetimler tarafından bütüncül planlamanın yapılması gerektiğini söyledi. Manavoğlu, "Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktalarını açıklamalı. Burada tek yapıda yapılmak istenen yenileme çalışmalarını da, 'biz zaten burada çalışma yapacağız' diye ikna etmeli. Parça parça yenilenmeler, dönüşümde bütüncül yaklaşımın önünü tıkar" dedi.


Geri Dön