25 / 04 / 2024

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğin söyleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.



Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğini hatırlattı. Balcı, olası bir depremin afete dönüşmemesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyedi

 Antalya Gazetesi'nden Deniz Akkaya'nın haberine göre; Balcı; “Depremden kaçışımız yok. Bugün 5 şiddetinde olur yarın 6 şiddetinde olur. Bir an önce afetlerin yaşandığında can ve mal kaybının önlenmesine yönelik projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor.  Daha çok geç kalınmadan. Bizler inşaat mühendisleri olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu konuda yaşanacak olan gecikmelerden dolayı da oluşacak olan afetin altında maalesef hep beraber kalacağız” dedi. Balcı, “Bu güne kadar herkes bir takım projelerden bahsetti ama maalesef doğal afetlerle ilgili herhangi bir duruma karşı tedbirimiz yok. 31 Mart’ta kim belediye başkanı seçilirse seçilsin doğa olayı olarak kalması gereken afetlere karşı göreve gelir gelmez bu konuda acilen tedbir alma konusunda çalışmaları hayata geçirmeli” açıklamasında bulundu

‘BİZ HAZIRIZ’

Antalya’da en büyük afetin deprem olduğunu dile getiren Balcı, “Kentimizde bir an önce yapı envanterinin çıkarılması gerekiyor. Yapı envanteri için uzağa bakmaya gerek yok. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde imar barışı adı altında müracaat edilen dosyaların incelenmesiyle birlikte afet riski oluşturan yapılar ortaya çıkar” dedi. 

Yapı envanterinin çıkarılmasıyla birlikte afet riski taşıyan binaların tahliyesi ve dönüştürülmesi gerektiğini belirten Balcı, “Bu bir süreçtir. Hem kentsel dönüşüm master planı hem yer master planların bir nazım imar planı çerçevesinde okonuştu.


Geri Dön