19 / 04 / 2024

Antalya’da atıl oteller öğrenciye tahsis edilsin önerisi!

 Antalya’da atıl oteller öğrenciye tahsis edilsin önerisi!

Üniversitelerin eğitime başlamasıyla beraber öğrencilerin karşılaştığı barınma sorunuyla ilgili açıklamalar yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, dikkat çeken bir öneride bulundu.  



Üniversitelerin eğitime başlamasıyla beraber öğrencilerin karşılaştığı barınma sorunuyla ilgili açıklamalar yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, konut kiralarına ve yurt fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Erdem Güner, barınma problemiyle karşı karşıya kalan üniversite öğrencilerine destek olmak için Antalya özelinde ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçtiklerini dile getirdi. 

 Antalya’da atıl oteller öğrenciye tahsis edilsin önerisi!

Üniversitelerde yeni öğrenim dönemine start verilirken, başta İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olacak şekilde hemen hemen ülke genelinde öğrencilerin ciddi bir barınma problemi yaşadığını vurgulayan Güner, “Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar tamamen dolarken, binlerce öğrenci ancak yedekler listesine yazılabildi. Pandemi sürecinin durdurduğu yüz yüze eğitime geçilmeye başlanınca birikmiş kiralık konut talebini de ortaya çıkardı. Talepteki artış ise gerek özel yurt ücretlerinin gerekse konut kiralarının üçe, dörde katlanmasına yol açtı” diye konuştu. 

“Sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor”

Tarım ve turizm şehri şeklinde ön plana çıkan Antalya’nın merkezinde bulunan iki üniversiteyle aynı zamanda bir öğrenci şehri olduğuna dikkat çeken Güner, bu sebeple, Antalya’da da özellikle yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ev ihtiyacının önem arzettiğinin altını çizdi.

Kendilerine gelen bilgilerden ve üniversite yetkililer tarafından gerçekleştirilen açıklamalardan, problemin bir an önce çözülmesini gerektiğine vurgu yapan Güner, şunları kaydetti:

 Antalya’da atıl oteller öğrenciye tahsis edilsin önerisi!

“Antalya’da valilik birimlerini, belediyeleri ve kaymakamlıkları barınma sorunu yaşayan öğrencilere el uzatmaya çağırıyoruz. Yurtlardaki yatak sayısını artırabilecek pratik çözümlerin yanında, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ve sosyal tesislerini ev ve yurt bulamamış öğrencilere tahsis edilebileceğini düşünüyoruz. Turizm kenti Antalya’da pandeminin etkisiyle uzun süre atıl kalan konaklama tesisleri geride bıraktığımız yaz yeniden müşteri ağırlamaya başlasa da geçmişteki doluluk oranlarına henüz ulaşabilmiş değil. Antalya’da hizmet sunan turizm işletmeleri ise hazır yoğun sezon geride kalmışken, atıl durumdaki konaklama tesislerinden uygun olanlarını geçici olarak öğrencilere tahsis edebilirler. Turizmciler, bunu kente ve yöre halkına karşı yerine getirmeleri gereken bir sosyal sorumluluk olarak görmeliler.”

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

Öğrenciler yaşayacak ev bulamıyor!


Geri Dön