29 / 03 / 2024

Antalya'da martta yabancıya konut satışı yüzde 52 arttı!

Antalya'da martta yabancıya konut satışı yüzde 52 arttı!

Turizmin gözde şehri Antalya'da mart ayında yabancıya konut satışı geçtiğimiz yılın mart ayına oranla yüzde 52'lik artış göstererek 889 oldu.



Antalya'da mart ayında yabancıya konut satışı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 52'lik artış göstererek 889'a ulaştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, açıklamasında yabancıya konut satışında Antalya'nın öne çıktığını dile getirdi. 

Antalya da martta yabancıya konut satışı yüzde 52 arttı!

Türkiye genelinde yabancıya satılan 5 konuttan birisinin Antalya'da olduğundan bahseden Çetin, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye genelinde martta yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 40 artışla 4 bin 248 oldu. Bunun 889'u Antalya'da gerçekleşti. Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 52'lik bir artış yaşadı. Yabancıya konut satışında İstanbul'un ardından ikinci sıradaki kentimizin cazibesi, salgın sürecinde de konut yatırımı yapmak, Antalya'da yaşamak isteyen yabancıları çekti."

Antalya da martta yabancıya konut satışı yüzde 52 arttı!

Antalya'da konut satışı verileri yükseldiğinde insanların akıllarına artan beton miktarı değil, modern ve estetik tasarımlarla dikkat çeken, zengin sosyal imkanlar sunan, doğal çevreye saygılı yaşam alanları gelmesi gerektiğinden bahseden Çetin, "Kentin tüm paydaşları olarak bu bilinçle hareket edersek güzel Antalya dünyanın en gözde destinasyonlarından birisi olarak cazibesiyle fark yaratmaya devam edecektir." açıklamasında bulundu. 

2021 Mart'ta 111 bin 241 konut satıldı!

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!


Geri Dön